Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
A királynő kalácsa. recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 9 főre
» A tésztához:
» 27,5 dkg finomliszt
» 27,5 dkg porcukor
» 9 db tojás
» 1/2 kiskanál reszelt citromhéj
» 2 evőkanál rum
» 10 dkg cukrozott citromhéj
» 10 dkg mazsola
» 15 dkg Rama margarin
» A bevonathoz
» 7,5 dkg cukrozott citromhéj
» 5 dkg porcukor
» 20 dkg nyers marcipánmassza
» 20 dkg citromlekvár, vagy narancsdzsem
» A szóráshoz:1 evőkanál porcukor
» A forma kikenéséhez : Rama margarin
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A Ramát 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk.
A lisztet a lecsepegtetett mazsolával és a cukrozott citromhéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá felverjük, egyharmadát a Ramás tojáskrémhez adjuk. A maradék fehérjehabot és a liszt-gyümölcs keveréket váltakozva a Ramás krémhez keverjük.
A tésztát a Ramával kikent sütőformába töltjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 70 percig sütjük, majd a formából kivéve lehűtjük.
A citromlekvárt áttörjük, hogy teljesen sima állagot kapjunk, majd ezzel (vagy a narancsdzsemmel) megkenjük a kalács külső felületét.
A nyers marcipánmasszát porcukorral átgyúrjuk, majd két fólia között kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és bevonjuk a kalács teljes felületét.
Megjegyzés / tipp:

A tetejét aprított, cukrozott citromhéjdarabokkal díszítjük, majd megszórjuk porcukorral.
0 komment 5 ember kedveli kis-vakond
2012.08.22 21:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
királynő kalácsa, forma kikenéséhez, cukrozott citromhéjat, reszelt citromhéjjal, cukor feloldódik, szétválasztott tojások, lecsepegtetett mazsolával, cukrozott citromhéjjal, maradék porcukorral, maradék fehérjehabot, liszt-gyümölcs keveréket, formából kivéve, citromlekvárt áttörjük, kalács külső, nyers marcipánmasszát, kalács teljes, tetejét aprított, marcipánmasszát, narancsdzsemmel, lecsepegtetett, marcipánmassza, szétválasztott, felhabosítjuk, előmelegített, tojásfehérjét, összekeverjük, citromlekvárt, citromhéjjal, citromlekvár, fehérjehabot, narancsdzsem, citromhéjjal, tojáskrémhez, vastagságúra, porcukorral, porcukorral, porcukorral, egyharmadát, kikenéséhez, sütőformába, porcukorral, citromhéjat, hozzáadjuk, tésztához, finomliszt, porcukor, tojás, kiskanál reszelt citromhéj, evőkanál, cukrozott citromhéj, mazsola, Rama margarin, bevonathoz, cukrozott citromhéj, porcukor, nyers marcipánmassza, szóráshoz evőkanál porcukor,
Panna Cotta
0 komment 1 ember kedveli
Csevap
0 komment 4 ember kedveli
Szűzpecsenye.
0 komment 6 ember kedveli
Különleges sült csirkecomb
0 komment 8 ember kedveli
Citromos meggyes krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos húspogácsa
0 komment 5 ember kedveli
Habos tetejű
0 komment 4 ember kedveli
Banán kenyér
0 komment 5 ember kedveli
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)
0 komment 26 ember kedveli
hagymás- tejfölös csirke sajtbundában ,kukoricás rizzsel
0 komment 10 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 5 ember kedveli
Görög gyümölcsleves
0 komment 2 ember kedveli
Citromos túrótorta
0 komment 5 ember kedveli
Piskótás rétes
0 komment 9 ember kedveli
Citromos-diós torta
0 komment 1 ember kedveli
Tejfölös csirke római tálban
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2018 TVN.HU Kft.