Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A mazsolát, a cukrozott citromhéjat rumba áztatjuk, lefedjük és egy éjszakán át hagyjuk, hogy a rum jól átjárja. A Ramát 10 dkg porcukorral és a reszelt citromhéjjal felhabosítjuk, amíg a cukor feloldódik. A szétválasztott tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk.
A lisztet a lecsepegtetett mazsolával és a cukrozott citromhéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék porcukorral kemény habbá felverjük, egyharmadát a Ramás tojáskrémhez adjuk. A maradék fehérjehabot és a liszt-gyümölcs keveréket váltakozva a Ramás krémhez keverjük.
A tésztát a Ramával kikent sütőformába töltjük és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 70 percig sütjük, majd a formából kivéve lehűtjük.
A citromlekvárt áttörjük, hogy teljesen sima állagot kapjunk, majd ezzel (vagy a narancsdzsemmel) megkenjük a kalács külső felületét.
A nyers marcipánmasszát porcukorral átgyúrjuk, majd két fólia között kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és bevonjuk a kalács teljes felületét.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A tetejét aprított, cukrozott citromhéjdarabokkal díszítjük, majd megszórjuk porcukorral.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.22 21:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
királynő kalácsa, forma kikenéséhez, cukrozott citromhéjat, reszelt citromhéjjal, cukor feloldódik, szétválasztott tojások, lecsepegtetett mazsolával, cukrozott citromhéjjal, maradék porcukorral, maradék fehérjehabot, liszt-gyümölcs keveréket, formából kivéve, citromlekvárt áttörjük, kalács külső, nyers marcipánmasszát, kalács teljes, tetejét aprított, marcipánmasszát, narancsdzsemmel, lecsepegtetett, marcipánmassza, szétválasztott, felhabosítjuk, előmelegített, tojásfehérjét, összekeverjük, citromlekvárt, citromhéjjal, citromlekvár, fehérjehabot, narancsdzsem, citromhéjjal, tojáskrémhez, vastagságúra, porcukorral, porcukorral, porcukorral, egyharmadát, kikenéséhez, sütőformába, porcukorral, citromhéjat, hozzáadjuk, tésztához, finomliszt, porcukor, tojás, kiskanál reszelt citromhéj, evőkanál, cukrozott citromhéj, mazsola, Rama margarin, bevonathoz, cukrozott citromhéj, porcukor, nyers marcipánmassza, szóráshoz evőkanál porcukor,
|
|
|
|
|
Sünik
|
2 komment
|
12 ember kedveli
|
|
|
|
|
|