Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tejet kiöntöm egy lábasba és hozzákeverem a túrót, s fél óráig állni hagyom szobahőmérsékleten .
A keveréket felteszem a tűzre és addig főzöm lassú tűzöm , míg a túró darabkák megpuhulnak, ez kb : 25 perc . A túró és a tej mostanra már kissé különválik .
Ezt a keveréket sűrű szitán átszűröm, lecsepegtetem , de nem teljesen .
A leszűrt túrót hagyom egy kicsit hűlni a tálban , majd hozzákeverem a tojást, sót, szódabikarbónát .
A masszát egy serpenyőbe átöntöm és lassú tűzön , állandóan kevergetve főzöm , kb : 10- 15 percig Ekkorra már kissé nyúlós lesz , s ez kell nekünk .
Az aprított medvehagymát belekeverem , jól átforgatom , s kész is vagyok vele .
Most a masszát egy formába öntöm át , és hagyom kihűlni.
Utána a hütőbe rakom , Minnél tovább áll , annál finomabb .
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ez a fajta sajt nekem ízlik, nem száraz , nem kemény,finom .
A medvehagyma helyett pl : lehet készíteni köménymaggal is , de akkor a köményt a főzés közepén kell belekeverni .
Aki szereti csinálhatja chilivel is vagy amilyen fűszert szeret .
|
|
|
|
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ibolya58
2014.03.04 14:01
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
        
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejet kiöntöm, keveréket felteszem, túró darabkák, keveréket sűrű, leszűrt túrót, kicsit hűlni, aprított medvehagymát, formába öntöm, hütőbe rakom, fajta sajt, medvehagyma helyett, főzés közepén, szódabikarbónát, szódabikarbóna, lecsepegtetem, hozzákeverem, medvehagymás, medvehagymát, hozzákeverem, köménymaggal, belekeverem, csinálhatja, megpuhulnak, medvehagyma, medvehagyma, belekeverni, kevergetve, serpenyőbe, különválik, átforgatom, készíteni, állandóan, keveréket, keveréket, felteszem, darabkák, chilivel, aprított, liter, túró, tojás, szódabikarbóna, izlés szerint, aprított medvehagyma,
|
|
|
|
|