Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Magyaros gombócleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 15 dkg füstölt kolbász
» 4-5 db burgonya
» 1 db hagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» pirospaprika
» 1 db tojás
» petrzselyemzöld
» bors
» só
» ételízesítő
» 2 dl tejföl
» 2-4 evőkanál liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, , pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.
Megjegyzés / tipp:

A ízesítéssel vigyázzunk, nehogy sós legyen, mert a gombócban is van ételízesítő. Inkább többször megkóstolva sózzuk.
1 komment 39 ember kedveli xamada
2012.03.02 09:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
mildiko50 2012.03.04. 07:57 (#1)
Feltétlen kipróbálom.
Címkék
krumplit kockára, edénybe leszűrjük, vöröshagymát apróra, tört fokhagymát, krumpli levével, apró darabokra, leveshez adjuk, kevés levessel, ízesítéssel vigyázzunk, petrzselyemzöld, pirospaprikával, összeforraljuk, belecsorgatjuk, megfuttatjuk, ételízesítős, pirospaprika, vöröshagymát, ételízesítőt, gombócleves, ízesítéssel, beletesszük, megkóstolva, ételízesítő, ételízesítő, Megszórjuk, hozzáadjuk, vigyázzunk, fokhagymát, krumplihoz, gombócokat, felöntjük, formálunk, leszűrjük, Ízesítjük, darabokra, füstölt kolbász, burgonya, hagyma, gerezd fokhagyma, pirospaprika, tojás, petrzselyemzöld, bors, ételízesítő, tejföl, evőkanál liszt,
Clafoutis
0 komment 5 ember kedveli
Hideg vörösboros eper leves tejszínhabbal, mentával
0 komment 4 ember kedveli
Juhturós puliszka
0 komment 4 ember kedveli
Mogyorós- kávés muffin.
0 komment 7 ember kedveli
Cukkinis lecsó
0 komment 2 ember kedveli
Meggyes-mascarponés desszert...pohárban...
0 komment 18 ember kedveli
Vörösboros pulykaragu
0 komment 2 ember kedveli
Bakonyi csirkeragu
0 komment 6 ember kedveli
Mézes-diós süti
0 komment 15 ember kedveli
Máglyarakás könnyen
0 komment 10 ember kedveli
Pácolt csirkemell sajttal
0 komment 17 ember kedveli
Bajor sertésragu
0 komment 10 ember kedveli
Svéd uborkasaláta hagymakarikákkal
0 komment 5 ember kedveli
Vaníliás-kókuszos sütemény!
0 komment 12 ember kedveli
Őzcomb Vadas ragu módra
0 komment 6 ember kedveli
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel"
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.