Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Magyaros gombócleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 15 dkg füstölt kolbász
» 4-5 db burgonya
» 1 db hagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» pirospaprika
» 1 db tojás
» petrzselyemzöld
» bors
» só
» ételízesítő
» 2 dl tejföl
» 2-4 evőkanál liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, , pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.
Megjegyzés / tipp:

A ízesítéssel vigyázzunk, nehogy sós legyen, mert a gombócban is van ételízesítő. Inkább többször megkóstolva sózzuk.
1 komment 39 ember kedveli xamada
2012.03.02 09:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
mildiko50 2012.03.04. 07:57 (#1)
Feltétlen kipróbálom.
Címkék
krumplit kockára, edénybe leszűrjük, vöröshagymát apróra, tört fokhagymát, krumpli levével, apró darabokra, leveshez adjuk, kevés levessel, ízesítéssel vigyázzunk, petrzselyemzöld, pirospaprikával, összeforraljuk, belecsorgatjuk, megfuttatjuk, ételízesítős, pirospaprika, vöröshagymát, ételízesítőt, gombócleves, ízesítéssel, beletesszük, megkóstolva, ételízesítő, ételízesítő, Megszórjuk, hozzáadjuk, vigyázzunk, fokhagymát, krumplihoz, gombócokat, felöntjük, formálunk, leszűrjük, Ízesítjük, darabokra, füstölt kolbász, burgonya, hagyma, gerezd fokhagyma, pirospaprika, tojás, petrzselyemzöld, bors, ételízesítő, tejföl, evőkanál liszt,
Fehérboros csirkesült
0 komment 1 ember kedveli
Biralmasajt
0 komment 3 ember kedveli
Pakisztáni rizs
0 komment 2 ember kedveli
Olasz almás pite
0 komment 21 ember kedveli
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Kajszis, mandulás pite !
0 komment 3 ember kedveli
Mákos-nutellás bögresüti
0 komment 3 ember kedveli
Bundázott csirkemell lecsós spagettivel !
0 komment 11 ember kedveli
Diós-banános piskóta
0 komment 4 ember kedveli
Burgonya rétes
1 komment 2 ember kedveli
Diós, mákos beigli
6 komment 231 ember kedveli
Fehérboros-tejszínes gombakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Sopszka saláta uborkával
0 komment 3 ember kedveli
Zöldséges-sajtos-tojásos mártogatós
0 komment 3 ember kedveli
Újhagymaleves kecskesajttal, grillezett kenyérrel.
0 komment 3 ember kedveli
Töltött, rántott csirkecomb filé
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.