Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, , pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A ízesítéssel vigyázzunk, nehogy sós legyen, mert a gombócban is van ételízesítő. Inkább többször megkóstolva sózzuk.
|
|
|
|
1 komment
|
39 ember kedveli
|
xamada
2012.03.02 09:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
mildiko50 |
2012.03.04. 07:57 (#1) |
|
 |
Feltétlen kipróbálom. |
| |
|
|
|
krumplit kockára, edénybe leszűrjük, vöröshagymát apróra, tört fokhagymát, krumpli levével, apró darabokra, leveshez adjuk, kevés levessel, ízesítéssel vigyázzunk, petrzselyemzöld, pirospaprikával, összeforraljuk, belecsorgatjuk, megfuttatjuk, ételízesítős, pirospaprika, vöröshagymát, ételízesítőt, gombócleves, ízesítéssel, beletesszük, megkóstolva, ételízesítő, ételízesítő, Megszórjuk, hozzáadjuk, vigyázzunk, fokhagymát, krumplihoz, gombócokat, felöntjük, formálunk, leszűrjük, Ízesítjük, darabokra, füstölt kolbász, burgonya, hagyma, gerezd fokhagyma, pirospaprika, tojás, petrzselyemzöld, bors, ételízesítő, tejföl, evőkanál liszt,
|
|
|
|
|
Somlói
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|
Gofri
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|