Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A túrót, a darát, cukrot, citromhéját ,apró darabokra vágott sárgabarackot és a tojássárgát alaposan kikeverem.A hűtőbe rakom legalább 2-3 órára,de lehet tovább is.
Kiveszem a hűtőből és közepes nagyságú golyókat formálok belőle.Egy lábasban enyhén sós vizet forralok és 4-5 gombócot belerakom főni.Akkor puha amikor feljön a víz tetejére.
A többi gombócot is így főzöm meg.
Kevés olajon megpirítom a zsemlemorzsát és ebben fogom meghempergetni a kifőtt gombócokat.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ebből az adagból nekem 12 db gombóc lesz.
Tálaláskor porcukorral megszórom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.16 22:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojássárgát alaposan, hűtőbe rakom, lábasban enyhén, többi gombócot, kifőtt gombócokat, adagból nekem, meghempergetni, sárgabarackot, zsemlemorzsát, sárgabarackos, zsemlemorzsa, tojássárgája, porcukorral, tojássárgát, citromhéját, sárgabarack, gombócokat, túrógombóc, Tálaláskor, megpirítom, kikeverem, belerakom, darabokra, szárított, citromhéj, megszórom, legalább, gombócot, alaposan, tetejére, Kiveszem, forralok, túró, búzadara, cukor, tojássárgája, reszelt citromhéj, zsemlemorzsa, szárított sárgabarack, olaj, tetejére porcukor,
|
|
|
|
|