Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Felszeletem a húst. Az őzgerinc formát kibélelem baconnel úgy, hogy majd a végén vissza tudjam hajtani a húsra.
Leütöm a 3 tojást egy mély tányérba, hozzáadom a tejfölt is, összeverem, sózom.
A sajtokat lereszelem durvára és összekeverem egy tálkában.
Egy tányérba finomlisztet öntök.
A hússzeleteket a lisztbe mártom, utána a tojásba, mint panírozáskor. Lerakom az első sort, szorosan, hézag nélkül.
Megszórom kevés sóval, meghintem a sajttal.
Ezután újabb réteget rakok. A legvégére sajt kerüljön.
(Ha maradt tojás és liszt összekeverem, ráöntöm a húsra.)
A szalonnákat ráhajtom, ha szükséges foltozom.
220 fokos sütőbe teszem, alufóliával lazán letakarva. Így sütöm 3/4 órát. Ekkor a fóliát leveszem, és még 1/4 óráig pirítom.
Ha hűltebb könnyebben ki lehet borítani a formából.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jénaiba is süthető.
Egyszerűen finom bármivel.
|
|
|
|
0 komment
|
16 ember kedveli
|
kovacsagi
2012.03.16 23:08
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
őzgerinc formát, végén vissza, mély tányérba, sajtokat lereszelem, tányérba finomlisztet, lisztbe mártom, első sort, legvégére sajt, szalonnákat ráhajtom, fóliát leveszem, hússzeleteket, összekeverem, panírozáskor, összekeverem, finomlisztet, szalonnákat, Felszeletem, alufóliával, könnyebben, lereszelem, csirkemell, csirkemell, összeverem, Egyszerűen, kibélelem, hozzáadom, szeletelt, letakarva, szükséges, meghintem, legvégére, Megszórom, tányérba, borítani, leveszem, foltozom, csirkemell filé, füstölt sajt, normál sajt, tojás, tejföl, szeletelt bacon csík, kevés liszt,
|
|
|
|
|