Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre. Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást. Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz. A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! Próbáljátok ki ti is ezt a remek receptet!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Fasírttal vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék!
|
|
|
|
1 komment
|
8 ember kedveli
|
muranyinikola
2017.02.12 14:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
      
|
|
|
nagyim |
2017.06.30. 09:09 (#1) |
|
 |
Bocs, ez mi? Cukor és só főzelék? 4 evőkanál cukor, még ha csapott is, rengeteg. Általában a borsó édes, de ha nem ehhez a mennyiséghez bőven elég egy teáskanálnyi. Igaz, azért kell a rengeteg só, hogy egymást kiegyenlítsék??? Őrület s akiknek ez tetszik, valóban így főzték és megették? Gratulálok. Üdv. |
| |
|
|
|
forró olajon, zöldborsó puha, tálban keverjük, tejjel csomómentesre, zöldborsót puhának, zöldborsófőzelék egyszerű, remek receptet, elkészült zöldborsófőzelék, Zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, petrezselyemzöld, elkészíthetjük, hozzákeverjük, csomómentesre, kristálycukor, petrezselymet, ételízesítőt, Próbáljátok, legfinomabb, zöldborsót, Hozzáadjuk, egészséges, folyamatos, HABARÁSHOZ, folyamatos, zöldborsót, leveskocka, szárított, teáskanál, főzeléket, elkészült, teáskanál, zöldborsó, evőkanál étolaj, zöldborsó, púpozott teáskanál, leveskocka, petrezselyemzöld, HABARÁSHOZ, teáskanál búzaliszt BL55, 28%-os,
|
|
|
|
|