Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Zöldborsófőzelék recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 2 főre
» 3 evőkanál étolaj
» 450 g zöldborsó
» 450 ml víz
» 4 csapott evőkanál kristálycukor
» 1 púpozott teáskanál
» 1 db leveskocka
» petrezselyemzöld
» A HABARÁSHOZ:
» 4 teáskanál búzaliszt (BL55)
» 120 ml 2,8%-os tej
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz. Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre. Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást. Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz. A zöldborsófőzelék egyszerű, gyors, egészséges! Próbáljátok ki ti is ezt a remek receptet!
Megjegyzés / tipp:

Fasírttal vagy főtt tojással a legfinomabb az elkészült zöldborsófőzelék!
1 komment 8 ember kedveli muranyinikola
2017.02.12 14:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
nagyim 2017.06.30. 09:09 (#1)
Bocs, ez mi? Cukor és só főzelék? 4 evőkanál cukor, még ha csapott is, rengeteg. Általában a borsó édes, de ha nem ehhez a mennyiséghez bőven elég egy teáskanálnyi. Igaz, azért kell a rengeteg só, hogy egymást kiegyenlítsék??? Őrület s akiknek ez tetszik, valóban így főzték és megették? Gratulálok. Üdv.
Címkék
forró olajon, zöldborsó puha, tálban keverjük, tejjel csomómentesre, zöldborsót puhának, zöldborsófőzelék egyszerű, remek receptet, elkészült zöldborsófőzelék, Zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék, petrezselyemzöld, elkészíthetjük, hozzákeverjük, csomómentesre, kristálycukor, petrezselymet, ételízesítőt, Próbáljátok, legfinomabb, zöldborsót, Hozzáadjuk, egészséges, folyamatos, HABARÁSHOZ, folyamatos, zöldborsót, leveskocka, szárított, teáskanál, főzeléket, elkészült, teáskanál, zöldborsó, evőkanál étolaj, zöldborsó, púpozott teáskanál, leveskocka, petrezselyemzöld, HABARÁSHOZ, teáskanál búzaliszt BL55, 28%-os,
Töltött sertéslapocka töltött-sült burgonyával
0 komment 8 ember kedveli
Frankfurti leves
0 komment 9 ember kedveli
Zöldbableves
0 komment 2 ember kedveli
Fahéjas cseresznyebefőtt!
0 komment 2 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Karamellás szelet !
0 komment 22 ember kedveli
Lazacleves
0 komment 2 ember kedveli
Szent jános " kocka "
0 komment 13 ember kedveli
Csirkemellfilé túrós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos fánkocskák...
0 komment 5 ember kedveli
Sajtkrémmel töltött csirkemell
1 komment 12 ember kedveli
Póréhagyma krémleves
0 komment 6 ember kedveli
Rántott griz
0 komment 8 ember kedveli
Velővel töltött gomba hagymaágyon
2 komment 4 ember kedveli
Grízes-lekváros-kakaós kocka
0 komment 48 ember kedveli
Bakacsók
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.