Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csülköt előző este hideg vízben beáztatjuk. Másnap apró kockákra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk és felkarikázzuk, a burgonyát ugyancsak felaprítjuk. A meghámozott vöröshagymát és a megmosott petrezselyemzöldet finomra metéljük, a fokhagymát összezúzzuk. A citrom levét, a tejfölt 0,5 dl vízzel és a liszttel simára keverjük. A felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, majd rátesszük a húskockákat, és kevergetve, egy-két percig pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük másfél liternyi tiszta vízzel. Felforraljuk. Fedő alatt, kis lángon majdnem puhára főzzük. Végül beleöntjük a lisztes tejfölt és a petrezselyemzöldet, a borssal, valamint a cukorral ízesítjük, és még legalább öt percig főzzük. Só nem kell bele, mert a füstölt hús sós!
Jó étvágyat!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ha csülköt előre megfőzzük kuktában, akkor 60 perc alatt elkészíthetjük.
|
|
|
|
0 komment
|
9 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.02 06:49
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
csülköt előző, zöldséget megtisztítjuk, burgonyát ugyancsak, meghámozott vöröshagymát, fokhagymát összezúzzuk, citrom levét, liszttel simára, felforrósított olajon, tűzről lehúzzuk, lisztes tejfölt, cukorral ízesítjük, petrezselyemzöld, felforrósított, elkészíthetjük, megtisztítjuk, pirospaprikát, fűszerpaprika, felkarikázzuk, Felforraljuk, krumplileves, fonnyasztjuk, vöröshagymát, belekeverjük, leveszöldség, felaprítjuk, meghámozott, húskockákat, összezúzzuk, vöröshagyma, beleöntjük, fokhagymát, kevergetve, beáztatjuk, ízesítjük, felöntjük, zöldséget, fokhagyma, füstölt csülök csont nélkül, vegyes leveszöldség, burgonya, tejföl, vöröshagyma, csípős paprika, liszt, fűszerpaprika, citrom, csokor petrezselyemzöld, olaj, fokhagyma, cukor, törött bors,
|
|
|
|
|