Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csülkös krumplileves recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg füstölt csülök(csont nélkül)
» 25 dkg vegyes leveszöldség
» 25 dkg burgonya
» 1 dl tejföl
» 50g vöröshagyma
» 1 csípős paprika
» 30g liszt
» 20g fűszerpaprika
» 50g citrom
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 0,5 dl olaj
» 20g fokhagyma
» 10g cukor
» 1g törött bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csülköt előző este hideg vízben beáztatjuk. Másnap apró kockákra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk és felkarikázzuk, a burgonyát ugyancsak felaprítjuk. A meghámozott vöröshagymát és a megmosott petrezselyemzöldet finomra metéljük, a fokhagymát összezúzzuk. A citrom levét, a tejfölt 0,5 dl vízzel és a liszttel simára keverjük. A felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, majd rátesszük a húskockákat, és kevergetve, egy-két percig pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük másfél liternyi tiszta vízzel. Felforraljuk. Fedő alatt, kis lángon majdnem puhára főzzük. Végül beleöntjük a lisztes tejfölt és a petrezselyemzöldet, a borssal, valamint a cukorral ízesítjük, és még legalább öt percig főzzük. Só nem kell bele, mert a füstölt hús sós!
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

Ha csülköt előre megfőzzük kuktában, akkor 60 perc alatt elkészíthetjük.
0 komment 9 ember kedveli galambjani
2013.03.02 06:49
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csülköt előző, zöldséget megtisztítjuk, burgonyát ugyancsak, meghámozott vöröshagymát, fokhagymát összezúzzuk, citrom levét, liszttel simára, felforrósított olajon, tűzről lehúzzuk, lisztes tejfölt, cukorral ízesítjük, petrezselyemzöld, felforrósított, elkészíthetjük, megtisztítjuk, pirospaprikát, fűszerpaprika, felkarikázzuk, Felforraljuk, krumplileves, fonnyasztjuk, vöröshagymát, belekeverjük, leveszöldség, felaprítjuk, meghámozott, húskockákat, összezúzzuk, vöröshagyma, beleöntjük, fokhagymát, kevergetve, beáztatjuk, ízesítjük, felöntjük, zöldséget, fokhagyma, füstölt csülök csont nélkül, vegyes leveszöldség, burgonya, tejföl, vöröshagyma, csípős paprika, liszt, fűszerpaprika, citrom, csokor petrezselyemzöld, olaj, fokhagyma, cukor, törött bors,
Vanília sodó
0 komment 5 ember kedveli
Póréhagymával és krémsajttal töltött burgonya.
0 komment 14 ember kedveli
Rakott káposzta
1 komment 9 ember kedveli
Sonkás kocka
0 komment 5 ember kedveli
Galuska egytál
0 komment 1 ember kedveli
Kolbászos-virslis rakott karfiol...
0 komment 10 ember kedveli
Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag
1 komment 15 ember kedveli
Jogász falat
0 komment 5 ember kedveli
Túró pöttyök
0 komment 7 ember kedveli
Gyümölcsrizses-gyümölcsös piskóta.
1 komment 3 ember kedveli
Ízesbukta
1 komment 3 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Kókuszos meggyes muffin !
0 komment 5 ember kedveli
Töltött cukkinitekercs
0 komment 5 ember kedveli
Nizzai saláta
0 komment 1 ember kedveli
Mesealmás
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.