Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csülkös krumplileves recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 25 dkg füstölt csülök(csont nélkül)
» 25 dkg vegyes leveszöldség
» 25 dkg burgonya
» 1 dl tejföl
» 50g vöröshagyma
» 1 csípős paprika
» 30g liszt
» 20g fűszerpaprika
» 50g citrom
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 0,5 dl olaj
» 20g fokhagyma
» 10g cukor
» 1g törött bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A csülköt előző este hideg vízben beáztatjuk. Másnap apró kockákra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk és felkarikázzuk, a burgonyát ugyancsak felaprítjuk. A meghámozott vöröshagymát és a megmosott petrezselyemzöldet finomra metéljük, a fokhagymát összezúzzuk. A citrom levét, a tejfölt 0,5 dl vízzel és a liszttel simára keverjük. A felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk a hagymát, majd rátesszük a húskockákat, és kevergetve, egy-két percig pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük másfél liternyi tiszta vízzel. Felforraljuk. Fedő alatt, kis lángon majdnem puhára főzzük. Végül beleöntjük a lisztes tejfölt és a petrezselyemzöldet, a borssal, valamint a cukorral ízesítjük, és még legalább öt percig főzzük. Só nem kell bele, mert a füstölt hús sós!
Jó étvágyat!
Megjegyzés / tipp:

Ha csülköt előre megfőzzük kuktában, akkor 60 perc alatt elkészíthetjük.
0 komment 9 ember kedveli galambjani
2013.03.02 06:49
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csülköt előző, zöldséget megtisztítjuk, burgonyát ugyancsak, meghámozott vöröshagymát, fokhagymát összezúzzuk, citrom levét, liszttel simára, felforrósított olajon, tűzről lehúzzuk, lisztes tejfölt, cukorral ízesítjük, petrezselyemzöld, felforrósított, elkészíthetjük, megtisztítjuk, pirospaprikát, fűszerpaprika, felkarikázzuk, Felforraljuk, krumplileves, fonnyasztjuk, vöröshagymát, belekeverjük, leveszöldség, felaprítjuk, meghámozott, húskockákat, összezúzzuk, vöröshagyma, beleöntjük, fokhagymát, kevergetve, beáztatjuk, ízesítjük, felöntjük, zöldséget, fokhagyma, füstölt csülök csont nélkül, vegyes leveszöldség, burgonya, tejföl, vöröshagyma, csípős paprika, liszt, fűszerpaprika, citrom, csokor petrezselyemzöld, olaj, fokhagyma, cukor, törött bors,
Kefires palacsinta
0 komment 3 ember kedveli
Kukoricás muffin
1 komment 2 ember kedveli
Zöldborsós jégsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Capuccino szelet
0 komment 11 ember kedveli
Brokkolival és sajttal töltött csirkemell sült burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Isler dióval
0 komment 6 ember kedveli
Kapribogyós sügér-ahogy én készítem-
0 komment 2 ember kedveli
Sonkás rizsleves
0 komment 3 ember kedveli
Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag
1 komment 15 ember kedveli
Olajos halkrém
1 komment 1 ember kedveli
Töltött csirkemell
0 komment 16 ember kedveli
Fonott kalács pudingtöltelékkel
0 komment 3 ember kedveli
Diós gesztenyetorta
0 komment 2 ember kedveli
Isteni narancstorta
0 komment 16 ember kedveli
Bakonyi sertésszelet
0 komment 18 ember kedveli
Sertésborda sajtos majonézes bundában !
2 komment 30 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.