Fogás: ital, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 15 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot. Készíthetünk belőle sorbet-t úgy, hogy kis méretű joghurtos dobozokba töltjük, beledugunk egy pálcát, és megfagyasztjuk, majd forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a dobozt. Kitűnő jégnyalóka.
Melegen adhatjuk pitékhez, rétesekhez, ha sűrítünk rajta, mártásként is kínálhatjuk...
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.16 06:17
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vaníliarúd kikapart, rozmaringággal felforraljuk, birsalmapuncsot, rozmaringággal, megfagyasztjuk, turmixolhatjuk, felkockázott, felforraljuk, Készíthetünk, variálhatjuk, narancshéját, narancshéja, Rozmaringos, Játszhatunk, meghámozott, kínálhatjuk, rétesekhez, belsejével, vaníliarúd, Hozzáadjuk, Hagyhatjuk, mártásként, beledugunk, jégnyalóka, belefőzzük, darabosan, dobozokba, rozmaring, birsalma, almalé, vörösbor, barna cukor fehér megteszi, rozmaring, narancshéja, vanilia,
|
|
|
|
|
Nudli
|
1 komment
|
11 ember kedveli
|
|
|
|
|
|