Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és belekeverjük a tésztába. Ramával kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, 170°C-on kb. 20 percig sütjük. A citromkrémhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és gőz felett verjük tovább. A fél citrom levét csöpögtetve keverjük hozzá. A krémet lehűtjük, közben a Ramát habosra keverjük, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A megtöltött süteményt szeletekre vágjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
18 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.26 20:13
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
          
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tojások sárgáját, sütőporral elkevert, tojásfehérjékből kemény, tojásfehérjéket kemény, krémet lehűtjük, kihűlt krémmel, kihűlt tésztát, megtöltött süteményt, tojásfehérjékből, tojásfehérjéket, összedolgozzuk, előmelegített, citromkrémhez, tojásfehérje, Citromkrémes, belekeverjük, kettévágjuk, porcukorral, csöpögtetve, porcukorral, hozzáadjuk, sütőporral, hozzáadjuk, szeletekre, megtöltött, lisztezett, megtöltjük, Tésztához, megszórva, süteményt, tésztába, kiskanál, tepsiben, keverjük, Tésztához, tojás, porcukor, liszt, kiskanál sütőpor, Krémhez, tojásfehérje, cukor, citrom leve, Rama,
|
|
|
|
|