Fogás: egyéb, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem főni. Ha ismét felforrt, hozzáadom a hagymákat, a zöldségeket és a fűszereket. Kis lángon készre főzöm. Kanállal kiveszek egy kevés lét és ha az ujjunkat belemártva "ragacsos", akkor jó. A főtt húst mélytányérokban egyenlően szétosztom és rámerem a levet. Időnként ahogy dermed, a zsírréteget leszedem. Hideg helyre teszem.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
|
|
4 komment
|
3 ember kedveli
|
magyaritunde
2014.06.18 15:41
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
katika_1972 |
2016.09.05. 12:55 (#4) |
|
 |
Az előttem szólókat látva és olvasva . Sosem ettetek még egy finom ételt semmiből sem. Nem hogy kocsonyából!Sajnos a fokhagyma is zöldség kategória csak úgy meg emlitem . Tudatlanok! |
|
oregpista |
2014.12.29. 22:00 (#3) |
|
 |
Aki a kocsonyába zöldségeket és egyéb adalékokat tesz, az nem készített még rendes kocsonyát. |
|
mtaszilo |
2014.06.21. 13:32 (#2) |
|
 |
Egyetértve az előttem szólóval annyit tennék még hozzá, hogy a fokhagymát nem szabad kispórolni a főzésből. Ennyi alapanyaghoz nyugodtan lehet 4-5 fejet használni. Az én receptem szerint még 3nagyobb babérlevelet is lehet belefőzni. |
|
bacskaitamas |
2014.06.20. 15:52 (#1) |
|
 |
Gasztronómia elleni terrortámadás ha a kocsonyába répa és egyéb gyökérzöldségek kerülnek. Hamar el kellene felejteni,nehogy a felnövekvő generáció magáévá tegye ezt a fatális tévedést.Íztuningnak viszont egy kevés füstölt "bármi", ami akár nyúlja is lehet. Remek ízt ad,csak ne tegyünk belőle annyit,hogy a füstölt íz dominenciához jusson. Még egy bevált praktikum: frissen tört fokhagymát rakni egy szűrőbe,és ezen keresztül merjük a tányérokba a levet. |
| |
|
|
|
első levét, ujjunkat belemártva, főtt húst, zsírréteget leszedem, mélytányérokban, kocsonyahúst, megtisztítom, kocsonyahús, zöldségeket, zsírréteget, vöröshagyma, fűszereket, szétosztom, belemártva, hagymákat, sárgarépa, hozzáadom, felteszem, egyenlően, fokhagyma, felteszem, fehérrépa, felforrt, Időnként, megmosom, Kocsonya, Kanállal, ujjunkat, leszedem, kiveszek, vöröshagyma, fokhagyma, bors egész, szál sárgarépa, szál fehérrépa, paprika erős,
|
|
|
|
|
Scsí
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
|
|
|
|
|