Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1:Egy 20x30 cm-es,lapos sütőformát kivajazunk.Az aljára és az oldalára sütőpapírt terítünk,úgy hogy a forma hosszabb oldalán a papír 5 cm - re túllógjon.
2:A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük,és gőzfürdő fölött megolvasztjuk,majd simára keverjük.A tálat a gőzről levesszük,és a csokoládét 5 percig hűlni hagyjuk.A mogyoróvajat hozzáadjuk, jól elkeverjük,majd félretesszük.A vizet lassú tűzön forrni hagyjuk.
3:A hőálló tálat kimossuk,az étcsokoládét beletördeljük,a vajat bele rakjuk.A forró víz fölé állítjuk,és addig kevergetjük, amíg sima nem lesz.5 percig hűlni hagyjuk.
4:A fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva az előkészített sütőformába kanalazzuk.
A formát megrázogatjuk,hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.
5:Márványhatású felületet kapunk,ha a tűvel vagy pálcikával a keveréket megbolygatjuk.Szobahőmérsé kleten kb.2 órán át állni hagyjuk, amíg meg nem dermed.Tálalás előtt kockára vágjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Krémes mogyoróvaj helyett darabosat is vehetünk,hogy az édesség állaga más legyen.Mielőtt a keverék megdermed,finomra aprított mogyorót szórunk a tetejére.
|
|
|
|
0 komment
|
7 ember kedveli
|
carlostina
2012.12.28 13:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tepsi kikenéséhez, 20x30 cm-es, oldalára sütőpapírt, forma hosszabb, fehér csokoládét, gőzről levesszük, mogyoróvajat hozzáadjuk, vizet lassú, hőálló tálat, étcsokoládét beletördeljük, vajat bele, fehér csokoládés, étcsokoládés keveréket, előkészített sütőformába, formát megrázogatjuk, keverék felszíne, tűvel vagy, keveréket megbolygatjuk, édesség állaga, keverék megdermed, csokoládékocka, megbolygatjuk, Márványhatású, beletördeljük, megolvasztjuk, megrázogatjuk, Mogyoróvajas, előkészített, étcsokoládét, félretesszük, mogyoróvajat, étcsokoládés, kikenéséhez, kevergetjük, sütőformába, étcsokoládé, kivajazunk, sütőpapírt, csokoládés, sütőformát, egyenletes, pálcikával, kanalazzuk, csokoládét, csokoládét, mogyoróvaj, fehér csokoládé, mogyoróvaj, étcsokoládé, kevés tepsi kikenéséhez,
|
|
|
|
|