Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mogyoróvajas csokoládékocka recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 35 dkg fehér csokoládé
» 14 dkg mogyoróvaj
» 40 dkg étcsokoládé
» 2,5 dkg vaj és egy kevés a tepsi kikenéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:Egy 20x30 cm-es,lapos sütőformát kivajazunk.Az aljára és az oldalára sütőpapírt terítünk,úgy hogy a forma hosszabb oldalán a papír 5 cm - re túllógjon.
2:A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük,és gőzfürdő fölött megolvasztjuk,majd simára keverjük.A tálat a gőzről levesszük,és a csokoládét 5 percig hűlni hagyjuk.A mogyoróvajat hozzáadjuk, jól elkeverjük,majd félretesszük.A vizet lassú tűzön forrni hagyjuk.
3:A hőálló tálat kimossuk,az étcsokoládét beletördeljük,a vajat bele rakjuk.A forró víz fölé állítjuk,és addig kevergetjük, amíg sima nem lesz.5 percig hűlni hagyjuk.
4:A fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva az előkészített sütőformába kanalazzuk.
A formát megrázogatjuk,hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.
5:Márványhatású felületet kapunk,ha a tűvel vagy pálcikával a keveréket megbolygatjuk.Szobahőmérsé kleten kb.2 órán át állni hagyjuk, amíg meg nem dermed.Tálalás előtt kockára vágjuk.
Megjegyzés / tipp:

Krémes mogyoróvaj helyett darabosat is vehetünk,hogy az édesség állaga más legyen.Mielőtt a keverék megdermed,finomra aprított mogyorót szórunk a tetejére.
0 komment 7 ember kedveli carlostina
2012.12.28 13:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsi kikenéséhez, 20x30 cm-es, oldalára sütőpapírt, forma hosszabb, fehér csokoládét, gőzről levesszük, mogyoróvajat hozzáadjuk, vizet lassú, hőálló tálat, étcsokoládét beletördeljük, vajat bele, fehér csokoládés, étcsokoládés keveréket, előkészített sütőformába, formát megrázogatjuk, keverék felszíne, tűvel vagy, keveréket megbolygatjuk, édesség állaga, keverék megdermed, csokoládékocka, megbolygatjuk, Márványhatású, beletördeljük, megolvasztjuk, megrázogatjuk, Mogyoróvajas, előkészített, étcsokoládét, félretesszük, mogyoróvajat, étcsokoládés, kikenéséhez, kevergetjük, sütőformába, étcsokoládé, kivajazunk, sütőpapírt, csokoládés, sütőformát, egyenletes, pálcikával, kanalazzuk, csokoládét, csokoládét, mogyoróvaj, fehér csokoládé, mogyoróvaj, étcsokoládé, kevés tepsi kikenéséhez,
Peach Spirit
0 komment 2 ember kedveli
Krémssajtos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Húsos gombás rakott krumpli
0 komment 15 ember kedveli
Hideg őszibarack krémleves
1 komment 2 ember kedveli
Rozmaringos csirkemellbatyu.
0 komment 4 ember kedveli
Banános süti
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés tekercs
0 komment 2 ember kedveli
Joghurt torta
0 komment 4 ember kedveli
Mákos sütemény
0 komment 5 ember kedveli
Gyermekcsemege tallér
0 komment 8 ember kedveli
Mézes-mákos süti
0 komment 3 ember kedveli
Hússal töltött burgonya gombóc!
2 komment 14 ember kedveli
Ízes krumplifőzelék
0 komment 3 ember kedveli
Tésztás szivárványsaláta
0 komment 2 ember kedveli
Kukoricás rakott csirkemell
0 komment 6 ember kedveli
Hamis vesevelő karfiolból
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.