Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mogyoróvajas csokoládékocka recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 35 dkg fehér csokoládé
» 14 dkg mogyoróvaj
» 40 dkg étcsokoládé
» 2,5 dkg vaj és egy kevés a tepsi kikenéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:Egy 20x30 cm-es,lapos sütőformát kivajazunk.Az aljára és az oldalára sütőpapírt terítünk,úgy hogy a forma hosszabb oldalán a papír 5 cm - re túllógjon.
2:A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük,és gőzfürdő fölött megolvasztjuk,majd simára keverjük.A tálat a gőzről levesszük,és a csokoládét 5 percig hűlni hagyjuk.A mogyoróvajat hozzáadjuk, jól elkeverjük,majd félretesszük.A vizet lassú tűzön forrni hagyjuk.
3:A hőálló tálat kimossuk,az étcsokoládét beletördeljük,a vajat bele rakjuk.A forró víz fölé állítjuk,és addig kevergetjük, amíg sima nem lesz.5 percig hűlni hagyjuk.
4:A fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva az előkészített sütőformába kanalazzuk.
A formát megrázogatjuk,hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.
5:Márványhatású felületet kapunk,ha a tűvel vagy pálcikával a keveréket megbolygatjuk.Szobahőmérsé kleten kb.2 órán át állni hagyjuk, amíg meg nem dermed.Tálalás előtt kockára vágjuk.
Megjegyzés / tipp:

Krémes mogyoróvaj helyett darabosat is vehetünk,hogy az édesség állaga más legyen.Mielőtt a keverék megdermed,finomra aprított mogyorót szórunk a tetejére.
0 komment 7 ember kedveli carlostina
2012.12.28 13:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsi kikenéséhez, 20x30 cm-es, oldalára sütőpapírt, forma hosszabb, fehér csokoládét, gőzről levesszük, mogyoróvajat hozzáadjuk, vizet lassú, hőálló tálat, étcsokoládét beletördeljük, vajat bele, fehér csokoládés, étcsokoládés keveréket, előkészített sütőformába, formát megrázogatjuk, keverék felszíne, tűvel vagy, keveréket megbolygatjuk, édesség állaga, keverék megdermed, csokoládékocka, megbolygatjuk, Márványhatású, beletördeljük, megolvasztjuk, megrázogatjuk, Mogyoróvajas, előkészített, étcsokoládét, félretesszük, mogyoróvajat, étcsokoládés, kikenéséhez, kevergetjük, sütőformába, étcsokoládé, kivajazunk, sütőpapírt, csokoládés, sütőformát, egyenletes, pálcikával, kanalazzuk, csokoládét, csokoládét, mogyoróvaj, fehér csokoládé, mogyoróvaj, étcsokoládé, kevés tepsi kikenéséhez,
Emeletes élvezet
0 komment 9 ember kedveli
zöldságes rizs
0 komment 2 ember kedveli
HARCSAFASÍRT
0 komment 2 ember kedveli
Csalamádé saját levében télire
0 komment 8 ember kedveli
Panjabi káposzta
0 komment 10 ember kedveli
Márványos süti
0 komment 19 ember kedveli
Élénkítő húsvéti tojástorta
0 komment 10 ember kedveli
Lekváros rudacskák
0 komment 8 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Borzas karajszelet
0 komment 15 ember kedveli
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel"
0 komment 3 ember kedveli
Skót krémes
0 komment 25 ember kedveli
Mákos krémes süti
0 komment 32 ember kedveli
Tápióbicskei töltött káposzta
1 komment 8 ember kedveli
Ananászbomba...
0 komment 9 ember kedveli
Macskatiprás
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.