Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Mogyoróvajas csokoládékocka recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 9 főre
» 35 dkg fehér csokoládé
» 14 dkg mogyoróvaj
» 40 dkg étcsokoládé
» 2,5 dkg vaj és egy kevés a tepsi kikenéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1:Egy 20x30 cm-es,lapos sütőformát kivajazunk.Az aljára és az oldalára sütőpapírt terítünk,úgy hogy a forma hosszabb oldalán a papír 5 cm - re túllógjon.
2:A fehér csokoládét tűzálló tálba tördeljük,és gőzfürdő fölött megolvasztjuk,majd simára keverjük.A tálat a gőzről levesszük,és a csokoládét 5 percig hűlni hagyjuk.A mogyoróvajat hozzáadjuk, jól elkeverjük,majd félretesszük.A vizet lassú tűzön forrni hagyjuk.
3:A hőálló tálat kimossuk,az étcsokoládét beletördeljük,a vajat bele rakjuk.A forró víz fölé állítjuk,és addig kevergetjük, amíg sima nem lesz.5 percig hűlni hagyjuk.
4:A fehér csokoládés és az étcsokoládés keveréket felváltva az előkészített sütőformába kanalazzuk.
A formát megrázogatjuk,hogy a keverék felszíne egyenletes legyen.
5:Márványhatású felületet kapunk,ha a tűvel vagy pálcikával a keveréket megbolygatjuk.Szobahőmérsé kleten kb.2 órán át állni hagyjuk, amíg meg nem dermed.Tálalás előtt kockára vágjuk.
Megjegyzés / tipp:

Krémes mogyoróvaj helyett darabosat is vehetünk,hogy az édesség állaga más legyen.Mielőtt a keverék megdermed,finomra aprított mogyorót szórunk a tetejére.
0 komment 7 ember kedveli carlostina
2012.12.28 13:24
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tepsi kikenéséhez, 20x30 cm-es, oldalára sütőpapírt, forma hosszabb, fehér csokoládét, gőzről levesszük, mogyoróvajat hozzáadjuk, vizet lassú, hőálló tálat, étcsokoládét beletördeljük, vajat bele, fehér csokoládés, étcsokoládés keveréket, előkészített sütőformába, formát megrázogatjuk, keverék felszíne, tűvel vagy, keveréket megbolygatjuk, édesség állaga, keverék megdermed, csokoládékocka, megbolygatjuk, Márványhatású, beletördeljük, megolvasztjuk, megrázogatjuk, Mogyoróvajas, előkészített, étcsokoládét, félretesszük, mogyoróvajat, étcsokoládés, kikenéséhez, kevergetjük, sütőformába, étcsokoládé, kivajazunk, sütőpapírt, csokoládés, sütőformát, egyenletes, pálcikával, kanalazzuk, csokoládét, csokoládét, mogyoróvaj, fehér csokoládé, mogyoróvaj, étcsokoládé, kevés tepsi kikenéséhez,
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
0 komment 1 ember kedveli
Csotros kalács
0 komment 1 ember kedveli
Rizses hús
0 komment 4 ember kedveli
Spárgás sertésraguleves !
0 komment 1 ember kedveli
Legényhódító búbos hús
0 komment 7 ember kedveli
Babapiskóta torta
0 komment 18 ember kedveli
Chilis koktélrákos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Tárkonyos pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Hamar fánk
0 komment 30 ember kedveli
Tojáskrém szendvicsre
0 komment 7 ember kedveli
Bodza üdítő
0 komment 1 ember kedveli
Lábtörlő
0 komment 6 ember kedveli
Diótorta
1 komment 3 ember kedveli
Kisfiam kedvenc piskótája
0 komment 2 ember kedveli
Harcsapaprikás
0 komment 7 ember kedveli
Házi szardínia készítése
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.