Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: nehéz
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A fehér piskótánál a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, reszelünk bele citrom és narancs héjat. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd beledolgozzuk a tojáshabot. Sütőpapíros nagy tepsiben 180 fokon 16 percig sütjük. Ha megsült konyharuhával feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, majd megfőzzük, és teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. A kakaós piskótához a fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgákat kikeverjük a cukorral és a kakaóval, reszelünk bele citrom és narancshéjat. Hozzáadjuk az olvasztott, de lehűtött Ramát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és az egészhez adjuk, majd simára keverjük. Ha túl száraz lenne, lehet hozzá adni pár csepp vizet. A kakaós masszát ketté osztjuk, és mindkét feléhez hozzákeverjük az elfelezett tojáshabot. Külön-külön nagy tepsiben megsütjük. Összeállítás: a feltekert világos piskótát megkenjük baracklekvárral, ki-ki ízlése szerint. Visszatekerjük, és annyi tekercset vágunk belőle, hogy a kakaós piskótát befedje. A kihűlt pudingot összekeverjük a tejszínhabbal. Az egyik kakaós lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a krém felével, erre jön a szeletekre vágott barackos piskóta, újra krém, és befedjük a másik lappal. Egy órára hűtőbe tesszük, tálaláskor porcukorral megszórjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
feviroza
2014.05.03 19:04
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
fehér piskótához, kakaós piskótához, fehér piskótánál, tojásfehérjéket kemény, sárgákat elkeverjük, vaníliás cukorral, sütőporos lisztet, tejet felforraljuk, tejszínt kemény, fehérjéket kemény, sárgákat kikeverjük, lisztet elkeverjük, egészhez adjuk, kakaós masszát, elfelezett tojáshabot, feltekert világos, kakaós piskótát, kihűlt pudingot, egyik kakaós, krém felével, szeletekre vágott, másik lappal, órára hűtőbe, baracklekvárral, tojásfehérjéket, Visszatekerjük, felhasználásig, beledolgozzuk, konyharuhával, Hozzákeverjük, tejszínhabbal, hozzákeverjük, összekeverjük, baracklekvár, narancshéjat, Összeállítás, felforraljuk, porcukorral, Sütőpapíros, feltekerjük, elkeverjük, piskótához, megszórjuk, tálaláskor, sütőporral, elfelezett, tojáshabot, tojáshabot, elkeverjük, fehér piskótához, tojás, cukor, vaníliás cukor, liszt, sütőpor, baracklekvár, kakaós piskótához, tojás, cukor, kakaópor, citrom, margarin Rama, dkgliszt, sütőpor, narancs, krémhez, tej, tejszín,
|
|
|
|
|