Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Meggyes clafoutis recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 125 g porcukor
» 60 g liszt
» 2 dl zsíros tej
» 0,8 dl habtejszín
» 3 tojás
» 1 tk vaníliaaroma (vagy fél vaníliarúd)
» 1 üveg magozott meggybefőtt
» vaj és liszt az edénybe
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot, majd apránként hozzáadva a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat, szép simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát (vagy a vaníliarúd belsejét belekaparjuk). Félretesszük legalább 2 órára. (Nem kell hűtőbe tenni, de persze melegre se tegyük.)
Egy kb. 25 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Szétterítjük benne a leszűrt és kinyomkodott meggybefőttet.
A tojásfehérjéket felverjük, majd óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a meggyre.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeverésesen sütjük 25 percig, majd 180 fokon még 10-15 percen át, egészen addig amíg a széle kissé elválik az edény falától, illetve a közepe megszilárdul (ez utóbbit villával ellenőrizhetjük). Mivel elég hamar megbarnult a teteje sütés közben, így 15 perc után lefedtem fóliával, hogy meg ne égjen.
Megjegyzés / tipp:

Melegen tálaljuk. Ha a meggybefőttből még maradt, mellé kínálhatjuk.
0 komment 3 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:55
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
edénybe Szétválasztjuk, tojások sárgáját, tálba tesszük, vaníliarúd belsejét, tojásfehérjéket felverjük, tésztához keverjük, keveréket ráöntjük, széle kissé, edény falától, közepe megszilárdul, teteje sütés, tojásfehérjéket, ellenőrizhetjük, meggybefőttből, légkeverésesen, Szétválasztjuk, tojássárgákat, mozdulatokkal, Előmelegített, vaníliaaromát, meggybefőttet, Szétterítjük, megszilárdul, kinyomkodott, belekaparjuk, Félretesszük, kilisztezzük, vaníliaaroma, meggybefőtt, kínálhatjuk, habtejszín, vaníliarúd, vaníliarúd, Hozzáadjuk, megbarnult, tésztához, keveréket, porcukor, liszt, zsíros, habtejszín, tojás, vaníliaaroma vagy vaníliarúd, üveg magozott meggybefőtt, liszt edénybe,
Karalábé krémleves
0 komment 3 ember kedveli
Kiwis energiabomba
0 komment 4 ember kedveli
Capuccino golyók
0 komment 8 ember kedveli
Puliszka, hallal és zöldfűszeres joghurttal
0 komment 2 ember kedveli
Káposztás bableves csülökkel
1 komment 25 ember kedveli
Málnás kocka sütés nélkül
0 komment 15 ember kedveli
Sajtos cukkinigolyók
0 komment 15 ember kedveli
Tojás fészekben
0 komment 1 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Márványkuglóf
0 komment 2 ember kedveli
Intelligens krémes
0 komment 17 ember kedveli
Húsos hasé
0 komment 1 ember kedveli
Lencse főzelék
0 komment 2 ember kedveli
Húsvéti torta-gyerekeknek
0 komment 2 ember kedveli
Pudingos gyümölcsleves
0 komment 16 ember kedveli
Húsos rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.