Fogás: desszert, Alkalom: húsvét, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és megkelesztjük.
Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjét, a megolvasztott vajat (nekem a fele kacsazsír volt), citrom levét, héját, levendulaszirupot és a lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, végül hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, és letakarva langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.
Ha megkelt, 9 részre osztjuk, vékony hurkává sodorjuk őket. 8 zsinórből kalácsot fonunk. A kilencediket újra 4 felé vesszük, ceruzányira kisodorjuk, ebből majd masnit készítünk.
Egy ovális, vagy kerek formába fektetjük a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat.
A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cm átmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és 1 ek levendulaszirup keverékével, megszórjuk jégcukorral és mandulaszeletekkel.
Ha megkelt, előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 38 cm
költség: 1000 Ft
költség egy főre: 125 Ft
elkészítettem: 3 alkalommal
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 19:47
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt belemorzsoljuk, cukros langyos, megolvasztott vajat, fele kacsazsír, aszalt gyümölcsöket, órán keresztül, kilencediket újra, négy vékony, masnik mellé, tésztába nyomunk, kelő tészta, maradék tojásfehérje, levendulaszirup, levendulaszirup, belemorzsoljuk, hőlégkeveréses, hozzákeverjük, tojássárgáját, megolvasztott, elkészítettem, megkelesztjük, Hozzákeverjük, előmelegített, tojásfehérje, kilencediket, gyümölcsöket, szárazbabbal, megolajozva, tojásdrazsé, keverékével, ceruzányira, jégcukorral, sárgabarack, sütőformát, alkalommal, kisodorjuk, megtöltünk, megszórjuk, BL-55 simaliszt, cukor, tojás, natúr joghurt, levendulaszirup, citrom leve reszelt héja, élesztő, csipet, jégcukor díszíteni, cukor tojásdrazsé díszíteni,
|
|
|
|
|