Fogás: desszert, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásímítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tűznél sütjük. Ha kihűlt, ét tortabevonóval bevonjuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Bármilyen alkalomra kiválóan alkalmas ,mutatós és ízletes.
|
|
|
|
2 komment
|
119 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.23 13:07
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
horgasnora |
2013.01.13. 16:51 (#2) |
|
|
Csatlakozom az előttem szólóhoz :
Szinpatikus a recept, szívesen el is készíteném, de sajnos nekem is ez a gondom. Kommentben légyszíves pontosítsd, hogy a túrókrém miből áll ! Köszönettel : Nóra |
|
batuka77 |
2012.02.11. 08:02 (#1) |
|
|
sajnos így egy kicsit nehéz elkészíteni ugyanis elfelejtetted odaírni mi megy a tésztába és mi a túrókrémbe |
| |
|
|
|
tészta hozzávalóit, masszát három, kinyújtott sárga, egyik barna, tojássárgákat habosra, áttört túrót, többi hozzávalót, kemény habbá, túrókrém tetejére, másik barna, baracklekvárral, szódabikarbóna, tortabevonóval, megszurkálunk, kristálycukor, tojássárgákat, összegyúrjuk, tojásfehérje, baracklekvár, hozzávalóit, tortabevonó, mokkáskanál, rásímítjuk, hozzáadjuk, megszórjuk, kinyújtott, megszórjuk, túrókrémet, hozzávalót, kakaóport, megkenjük, helyezzük, alkalomra, Megkenjük, helyezzük, Zsírozott, liszt, porcukor, kristálycukor, mokkáskanál szódabikarbóna, evőkanál tejföl, tojás, kakaópor, túró, evőkanál búzadara, citrom reszelt héja, csomag vaníliás cukor, tortabevonó,
|
|
|
|
|