Fogás: leves, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított zellert és pórét megmossuk, félkarikákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát is tisztítás után felaprítjuk.
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a kétféle répát, a zellert, majd rátesszük a póréhagymát. Elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Felforraljuk, amikor forr a leves, beleszórjuk a gerslit és a felkockázott sonkát, majd kíméletesen főzzük 20-25 percig.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd egy merőkanálnyi levessel, visszaöntjük a leves egészéhez. Meghintjük aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.04 11:33
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
megtisztított zellert, olajat felforrósítjuk, kétféle répát, felkockázott sonkát, tejfölt kikeverjük, merőkanálnyi levessel, leves egészéhez, petrezselyemmel, felforrósítjuk, összeforraljuk, megtisztított, petrezselyem, felkockázott, visszaöntjük, merőkanálnyi, Felforraljuk, félkarikákra, megfuttatjuk, kíméletesen, felaprítjuk, póréhagymát, beleszórjuk, fehérrépát, kikeverjük, Elkeverjük, póréhagyma, Meghintjük, sonkaleves, felöntjük, rátesszük, borsozzuk, sárgarépa, tisztítás, füstölt főtt sonka, gersli hántolt árpa, tejföl, evőkanál étolaj, evőkanál liszt, szál póréhagyma, szál zeller, sárgarépa, fehérrépa, csokor petrezselyem,
|
|
|
|
|