Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Málnabomba recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» A piskótához:
» 8 tojás
» 20 dkg cukor
» 20 dkg liszt
» 1 üveg málnalekvár
» A krémhez:
» 12,5 dkg cukor
» 1,5 dl tej
» 8 zseletinlap
» 1,5 dl piros színű szörp
» 5 dl tejszín
» A díszítéshez
» 25 dkg fagyasztott málna
» tejszínhab
» málnakrém
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A piskótához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral,majd apránként beledolgozzuk a lisztet ,végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.A masszát három részre osztjuk,majd zsírpapírral bélelt tepsikbe simítjuk és meleg sütőben tűpróbáig sütjük.Amikor kész, nedves ruhára borítjuk.Levesszük a zsírpapírt,a lekvárral megkenjük a tésztát,majd rögtön szorosan felcsavarjuk.Addig hagyjuk így állni,míg teljesen kihűl.(mindhárom adagot így készítjük el) A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint,és a szörppel simára dolgozzuk.A tejszínt kemény habbá verjük,majd ezt is a krémhez adjuk.A kihűlt piskóta roládokat vékony szeletekre vágjuk,és egy félgömb formát kibélelünk vele.Erre simítjuk a krém felét ,majd ismét roládok következnek,végül a maradék krém,és az utolsó réteg ismét rolád .Folpackkal lefedjük és másnapig hűtőbe tesszük..Tálaláskor kiborítjuk, málnaszemekkel, és tejszínhabbal díszítjük
Megjegyzés / tipp:

Külön adhatunk hozzá málnakrémet
0 komment 3 ember kedveli erzsikepuskas
2013.11.15 22:14
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
piskótához habosra, kemény habbá, masszát három, lekvárral megkenjük, zselatint néhány, cukorral szirupot, kinyomkodott zselatint, szörppel simára, tejszínt kemény, krémhez adjuk, kihűlt piskóta, félgömb formát, krém felét, maradék krém, utolsó réteg, málnaszemekkel, tojásfehérjét, beledolgozzuk, tojássárgákat, tejszínhabbal, zsírpapírral, belekeverjük, kinyomkodott, felcsavarjuk, következnek, fagyasztott, zseletinlap, málnalekvár, díszítéshez, málnakrémet, tejszínhab, piskótához, kibélelünk, Málnabomba, hozzáadjuk, zsírpapírt, szeletekre, Tálaláskor, piskótához, kiborítjuk, Folpackkal, piskótához, tojás, cukor, liszt, üveg málnalekvár, krémhez, cukor, zseletinlap, piros színű szörp, tejszín, díszítéshez, fagyasztott málna, tejszínhab, málnakrém,
Szalonnába göngyölt harcsafilé, dijoni mustáros, gyöngyhagymás burgonyával.
0 komment 8 ember kedveli
Szőlős karottasaláta
0 komment 1 ember kedveli
Zöldséges töltött fasírt
0 komment 8 ember kedveli
csirkeragu leves
0 komment 3 ember kedveli
Mézes körte
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyekifli
0 komment 5 ember kedveli
Eperkrémleves.
0 komment 12 ember kedveli
Mustáros karajszeletek baconnel sütve
0 komment 3 ember kedveli
Cosmopolitan koktél
0 komment 2 ember kedveli
Cukkini diós bundában
0 komment 1 ember kedveli
Omlós csokoládétorta cukrozott naranccsal
0 komment 5 ember kedveli
Panna Mocca
0 komment 2 ember kedveli
Gombás sertéskaraj sonkával
0 komment 9 ember kedveli
Ananászos pisztráng
0 komment 1 ember kedveli
Mustáros, gombás csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
burgonyás kisbukta!
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.