Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A piskótához habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral,majd apránként beledolgozzuk a lisztet ,végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.A masszát három részre osztjuk,majd zsírpapírral bélelt tepsikbe simítjuk és meleg sütőben tűpróbáig sütjük.Amikor kész, nedves ruhára borítjuk.Levesszük a zsírpapírt,a lekvárral megkenjük a tésztát,majd rögtön szorosan felcsavarjuk.Addig hagyjuk így állni,míg teljesen kihűl.(mindhárom adagot így készítjük el) A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint,és a szörppel simára dolgozzuk.A tejszínt kemény habbá verjük,majd ezt is a krémhez adjuk.A kihűlt piskóta roládokat vékony szeletekre vágjuk,és egy félgömb formát kibélelünk vele.Erre simítjuk a krém felét ,majd ismét roládok következnek,végül a maradék krém,és az utolsó réteg ismét rolád .Folpackkal lefedjük és másnapig hűtőbe tesszük..Tálaláskor kiborítjuk, málnaszemekkel, és tejszínhabbal díszítjük
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Külön adhatunk hozzá málnakrémet
|
|
|
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.15 22:14
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
 
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
piskótához habosra, kemény habbá, masszát három, lekvárral megkenjük, zselatint néhány, cukorral szirupot, kinyomkodott zselatint, szörppel simára, tejszínt kemény, krémhez adjuk, kihűlt piskóta, félgömb formát, krém felét, maradék krém, utolsó réteg, málnaszemekkel, tojásfehérjét, beledolgozzuk, tojássárgákat, tejszínhabbal, zsírpapírral, belekeverjük, kinyomkodott, felcsavarjuk, következnek, fagyasztott, zseletinlap, málnalekvár, díszítéshez, málnakrémet, tejszínhab, piskótához, kibélelünk, Málnabomba, hozzáadjuk, zsírpapírt, szeletekre, Tálaláskor, piskótához, kiborítjuk, Folpackkal, piskótához, tojás, cukor, liszt, üveg málnalekvár, krémhez, cukor, zseletinlap, piros színű szörp, tejszín, díszítéshez, fagyasztott málna, tejszínhab, málnakrém,
|
|
|
|
|