Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A babot előző napon megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük, felforraljuk, levét kiöntjük, és friss vízben puhára főzzük. (Kuktában főzve, a főzési idő lényegesen lecsökkenthető) A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
A olajban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a babot. Néhány percig együtt pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével.
Ha a bab félig megpuhult, beletesszük a káposztát, szükség esetén további csülöklét öntünk rá. A főzés vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Mikor teljesen kész, puhára főtt, beletesszük a finomra vágott petrezselyme zöldjét is.
A csontjáról lefejtett, szeletekre vágott csülök mellé körítésként tálaljuk. Adhatunk hozzá tejfölt is.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat!
|
|
|
|
0 komment
|
13 ember kedveli
|
bela_horvath
2016.01.16 09:24
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
babot előző, csülköt meleg, vöröshagymát megtisztítjuk, olajban megpirítjuk, csülök főzőlevével, főzés vége, zúzott fokhagymát, finomra vágott, csontjáról lefejtett, savanyúkáposzta, lecsökkenthető, megtisztítjuk, megtisztítjuk, petrezselyem, vöröshagymát, felforraljuk, vöröshagymát, petrezselyme, főzőlevével, beletesszük, megpirítjuk, körítésként, vöröshagyma, felengedjük, káposztával, beletesszük, lényegesen, szeletekre, csontjáról, hozzáadjuk, beáztatjuk, szeletekre, fokhagymát, hozzáadjuk, fokhagyma, tarkabab, füstölt csülök, savanyúkáposzta, vöröshagyma, csokor petrezselyem zöldje, olaj, gerezd fokhagyma,
|
|
|
|
|