Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A lisztet, zsírt, sót és a futtatott élesztőt összegyúrjuk. 4 cipót formálunk belőle, majd 20 percet pihentetjük.
A cipókat kör alakúra nyújtjuk, majd átlósan, /mint a pizzát/ nyolc részre osztjuk. Megtöltjük a háromszögeket a töltelékkel és kifli formára tekerjük fel. Megkenjük a felvert tojással. 180 fokon zsemle színűre sütjük. Még forrón porcukorral meghinthetjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
32 db lesz belőle és napokig friss marad.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bagoly66
2013.08.25 22:50
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
tejben felfuttatjuk, futtatott élesztőt, felvert tojással, háromszögeket, meghinthetjük, felfuttatjuk, összegyúrjuk, töltelékkel, porcukorral, pihentetjük, Megtöltjük, Gesztenyés, futtatott, gesztenye, formálunk, Megkenjük, porcukor, tojással, élesztőt, töltelék, nyújtjuk, tekerjük, élesztőt, lisztet, napokig, élesztő, formára, langyos, cipókat, liszt, zsír, élesztő, langyos, csipet, csomag gesztenye massza, egész tojás, töltelék lehet dió mák, porcukor,
|
|
|
|
|