Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A karalábét kockákra vágjuk, majd vajon megpirítjuk és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot és egy leveskockát. Közben a rizst kevés vajon megpirítjuk, felöntjük 3 dl forró vízzel, beletesszük a leveskockát, és puhára főzzük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és zsemlemorzsával bőven meghintjük. A karalábét a rizzsel rétegezve a tálba szedjük, és a rétegek közé füstölt sajttal elkevert tejfölt teszünk. Sütőben 15-20 percig sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Gazdagíthatjuk csíkokra vágott, üvegesre pirított szalonnával is.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
redrozsa
2012.08.31 09:43
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
karalábét kockákra, zúzott fokhagymát, rizst kevés, tűzálló tálat, rizzsel rétegezve, tálba szedjük, rétegek közé, zsemlemorzsával, Gazdagíthatjuk, hozzáadásával, Aranyrizzsel, zsemlemorzsa, leveskockát, megpirítjuk, leveskockát, beletesszük, megpirítjuk, szalonnával, meghintjük, Hozzáadjuk, kivajazunk, fokhagymát, leveskocka, karalábét, karalábét, rétegezve, felöntjük, fokhagyma, elkevert, csíkokra, pároljuk, evőkanál, pirított, nagyobb vagy kisebb karalábé, leveskocka, evőkanál, rizs, pohár tejföl, gerezd fokhagyma, füstölt sajt, törött bors, zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|