Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A tésztához a hozzávalókat, egy nagy tálban összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle. Kettészedjük a tésztát és kinyújtjuk akkorára, amekkora a tepsink (kb. 25 x 30-as tepsi az ideális), majd a kivajazott, vagy kizsírozott tepsibe fektetjük és egy villával megszurkáljuk. Közben elkészítjük a tölteléket: Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Megízesítjük a cukrokkal, a fahéjjal és a citromlével, ízlés szerint. A tésztát meghintem a darával és elosztjuk rajta a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk és ráfektetjük a töltelékre. Óvatosan megszurkáljuk a villával a felső réteget, és megkenjük a felvert tojássárgájával. Előmelegített sütőbe tesszük.30-40 perc alatt készre sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
feedivion
2013.12.16 17:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
nagy tálban, villával megszurkáljuk, almákat megmossuk, tésztát meghintem, tészta másik, felső réteget, felvert tojássárgájával, tojássárgájával, összedolgozzuk, megszurkáljuk, kristálycukor, Előmelegített, megszurkáljuk, Kettészedjük, hozzávalókat, Megízesítjük, elkészítjük, ráfektetjük, megpucoljuk, lereszeljük, búzadarával, citromlével, kizsírozott, tölteléket, kinyújtjuk, tölteléket, kinyújtjuk, kivajazott, töltelékre, formálunk, megmossuk, fektetjük, cukrokkal, doboz tejföl, csomag sütőpor, csomag vaníliás cukor, zsír, alma, búzadara, tojás, kristálycukor, liszt, fahéj, citromlé,
|
|
|
|
|