Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A körtét meghámozom, négybe vágom, magházát kiveszem. Egy vízzel teli tálba, belefacsarok két citrom levét és ebbe rakom a körtét, hogy megtartsa szép, fehér színét. A cukorból és két liter vízből szirupot főzök, belefacsarok egy citrom levét és több részletben, pár perc alatt, kifőzöm a körtéket, keménységüktől függően, de ne legyenek puhák. Szűrőkanállal üvegekbe szedem és ráöntöm a forró szirupot. Minden üveget szegfűszeggel és fahéjjal ízesítek, tetejére egy késhegynyi szalicilt teszek és légmentesen lezárom. Szobahőmérsékleten hagyom kihűlni, csak utána rakom az állandó helyükre, a hűvös kamrába.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Nagyon finom.
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szonoczky
2013.12.22 21:21
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
körtét meghámozom, vízzel teli, citrom levét, forró szirupot, késhegynyi szalicilt, állandó helyükre, hűvös kamrába, keménységüktől, szegfűszeggel, Szűrőkanállal, belefacsarok, belefacsarok, légmentesen, szegfűszeg, meghámozom, részletben, késhegynyi, megtartsa, szalicilt, körtéket, ízesítek, cukorból, üvegekbe, legyenek, szirupot, szirupot, szalicil, fahéjjal, tetejére, helyükre, kiveszem, magházát, kifőzöm, körte, csipet szalicil, citrom, csipet fahéj, csipet szegfűszeg, cukor,
|
|
|
|
|