Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kinder Pingui szelet - otthon recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 8 főre
» 6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 evőkanál liszt
» 6 evőkanál langyos víz
» 2-3 evőkanál keserű kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» tejszínkrémhez: 5 dl tejszín ( én csak Hulalát használok)
» 2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix
» csokikrémhez:15 dkg. csokoládé
» 10 dkg Rama
» bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
» 10 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Megjegyzés / tipp:

Dermedés után akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, és ha kezünk lehetőleg nem remeg hozzá!

Én például nem a zselatinport használom, hanem a zseléfixet. Tökéletesen kemény habot lehet verni. Először a habot a gépben el kezdem felverni, majd ha már nem folyós hozzáadom a zseléfixet - csodás kemény habunk lesz. Vigyázat! Nagyon kevés cukor kell a Hulalába, mert édes!
Amikor az étcsokoládét olvasztom egy evőkanál olajat is szoktam beletenni.
33 komment 636 ember kedveli margitanya
2011.12.12 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
babi0219 2012.04.20. 12:54 (#23)
Ez ki kell próbálni!!! Imádom!
timi30 2012.04.05. 23:51 (#22)
Nagyon jó.És biztos finom
delfinbari21 2012.03.24. 23:29 (#21)
Nyami
rokyfju 2012.03.19. 09:48 (#20)
Nagyon jól néz ki! Ezt kikell próbálnom,hiszen az unokáim imádják.
holikne 2012.02.16. 12:32 (#19)
Igazi finomság! Ha élnének a reborn babáim, nekik is ízlene!
Holikné
herklibendike 2012.02.06. 12:49 (#18)
Nagyon gusztusos!!

kiscsopi68 2012.01.28. 21:26 (#17)
Étvágy gerjesztően néz ki. Biztos finom ki fogom próbálni.
norcsiii 2012.01.16. 13:57 (#16)
Csodásan néz ki ez a süti, mindenképp ki fogom próbálni.
margitanya 2011.12.29. 23:15 (#15)
Én úgy szoktam, hogy nagyon éles kést forró vizbe állitok pár percre, majd csak azután kezdem a szeletelést. Elárulok egy nagy titkot: nálunk a férjem a legügyesebb "szeletelő"!
sutimami 2011.12.29. 19:12 (#14)
Köszönöm, aranyos vagy...de ez a süti szebb, mint amit a cukrászdában adnak...hhahahh..én is jól tudok sütni, de mindig a csokimázzal, és a szeleteléssel rontom el.....
1 2 3 4 
Címkék
tészta hozzávalóiból, hozzávalókat elfelezve, tojások sárgáit, kakaóport szitáljuk, tojások keményre, tepsi alját, kisült tésztáról, krém hozzávalóit, zselatin felét, tejszínt kemény, teljes mennyiségű, alsó lapot, krémet egyenletesen, tejszínes rétegre, csokis réteg, tejszín másik, süteményt tegyük, zselatinport használom, étcsokoládét olvasztom, evőkanál olajat, tejszínkrémhez, Előmelegített, hozzávalóiból, egyenletesen, csokikrémhez, ellenőrizzük, hozzávalókat, étcsokoládét, sütőpapírral, zselatinport, egyenletesen, csokoládéval, étcsokoládé, fehéredésig, Tökéletesen, hozzávalóit, csomósodik, csokoládét, bevonathoz, zseléfixet, zseléfixet, mennyiségű, elegyítsük, tűpróbával, kevergetve, választani, tojás, evőkanál cukor, evőkanál liszt, evőkanál langyos, evőkanál keserű kakaópor, csomag sütőpor, csokikrémhez csokoládé, Rama, bevonathoz étcsokoládé, Rama,
Póréhagyma leves
0 komment 2 ember kedveli
Gofri vanília öntettel és gyümölcsökkel
0 komment 3 ember kedveli
Milánói sertésborda
0 komment 7 ember kedveli
Kakaós szelet
0 komment 19 ember kedveli
Töltött csokis muffin...
0 komment 6 ember kedveli
Ananászos csirkemell mazsolás rizzsel
0 komment 3 ember kedveli
Levelestésztában sült borda !
0 komment 19 ember kedveli
Sonkával töltött palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Müzlikeksz
0 komment 5 ember kedveli
Házikó
0 komment 18 ember kedveli
Csoki likőr
0 komment 12 ember kedveli
Narancsos túrószelet
0 komment 6 ember kedveli
Citromos áfonyás tejszínes torta
0 komment 3 ember kedveli
Rakott karfiol
2 komment 13 ember kedveli
Csokis mousse
0 komment 3 ember kedveli
Szatmári töltöttkáposzta
0 komment 9 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.