Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kinder Pingui szelet - otthon recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 8 főre
» 6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 evőkanál liszt
» 6 evőkanál langyos víz
» 2-3 evőkanál keserű kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» tejszínkrémhez: 5 dl tejszín ( én csak Hulalát használok)
» 2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix
» csokikrémhez:15 dkg. csokoládé
» 10 dkg Rama
» bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
» 10 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Megjegyzés / tipp:

Dermedés után akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, és ha kezünk lehetőleg nem remeg hozzá!

Én például nem a zselatinport használom, hanem a zseléfixet. Tökéletesen kemény habot lehet verni. Először a habot a gépben el kezdem felverni, majd ha már nem folyós hozzáadom a zseléfixet - csodás kemény habunk lesz. Vigyázat! Nagyon kevés cukor kell a Hulalába, mert édes!
Amikor az étcsokoládét olvasztom egy evőkanál olajat is szoktam beletenni.
33 komment 636 ember kedveli margitanya
2011.12.12 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
babi0219 2012.04.20. 12:54 (#23)
Ez ki kell próbálni!!! Imádom!
timi30 2012.04.05. 23:51 (#22)
Nagyon jó.És biztos finom
delfinbari21 2012.03.24. 23:29 (#21)
Nyami
rokyfju 2012.03.19. 09:48 (#20)
Nagyon jól néz ki! Ezt kikell próbálnom,hiszen az unokáim imádják.
holikne 2012.02.16. 12:32 (#19)
Igazi finomság! Ha élnének a reborn babáim, nekik is ízlene!
Holikné
herklibendike 2012.02.06. 12:49 (#18)
Nagyon gusztusos!!

kiscsopi68 2012.01.28. 21:26 (#17)
Étvágy gerjesztően néz ki. Biztos finom ki fogom próbálni.
norcsiii 2012.01.16. 13:57 (#16)
Csodásan néz ki ez a süti, mindenképp ki fogom próbálni.
margitanya 2011.12.29. 23:15 (#15)
Én úgy szoktam, hogy nagyon éles kést forró vizbe állitok pár percre, majd csak azután kezdem a szeletelést. Elárulok egy nagy titkot: nálunk a férjem a legügyesebb "szeletelő"!
sutimami 2011.12.29. 19:12 (#14)
Köszönöm, aranyos vagy...de ez a süti szebb, mint amit a cukrászdában adnak...hhahahh..én is jól tudok sütni, de mindig a csokimázzal, és a szeleteléssel rontom el.....
1 2 3 4 
Címkék
tészta hozzávalóiból, hozzávalókat elfelezve, tojások sárgáit, kakaóport szitáljuk, tojások keményre, tepsi alját, kisült tésztáról, krém hozzávalóit, zselatin felét, tejszínt kemény, teljes mennyiségű, alsó lapot, krémet egyenletesen, tejszínes rétegre, csokis réteg, tejszín másik, süteményt tegyük, zselatinport használom, étcsokoládét olvasztom, evőkanál olajat, tejszínkrémhez, Előmelegített, hozzávalóiból, egyenletesen, csokikrémhez, ellenőrizzük, hozzávalókat, étcsokoládét, sütőpapírral, zselatinport, egyenletesen, csokoládéval, étcsokoládé, fehéredésig, Tökéletesen, hozzávalóit, csomósodik, csokoládét, bevonathoz, zseléfixet, zseléfixet, mennyiségű, elegyítsük, tűpróbával, kevergetve, választani, tojás, evőkanál cukor, evőkanál liszt, evőkanál langyos, evőkanál keserű kakaópor, csomag sütőpor, csokikrémhez csokoládé, Rama, bevonathoz étcsokoládé, Rama,
Csokoládés molnárka
0 komment 6 ember kedveli
Sütőtökkrémes piskóta...
0 komment 4 ember kedveli
Rakott brokkoli
0 komment 5 ember kedveli
Kelbimbós tészta-wokban-
0 komment 3 ember kedveli
Almás pite
0 komment 6 ember kedveli
Bodza üdítő
0 komment 1 ember kedveli
Mini eperbomba.
0 komment 2 ember kedveli
Gyros sült krumplival, tzazikivel
0 komment 1 ember kedveli
Mézes-mustáros rakott rizs
0 komment 1 ember kedveli
Borivók pecsenyéje
1 komment 11 ember kedveli
Hajdúkáposzta
0 komment 3 ember kedveli
Erdélyi káposztás libamell
0 komment 1 ember kedveli
Sajtos-tejfölös házi lángos
3 komment 13 ember kedveli
Túrótorta tészta nélkül
1 komment 8 ember kedveli
Zöldséges burgonyagombóc leves
0 komment 6 ember kedveli
Mákos krémes süti
0 komment 32 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.