Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kinder Pingui szelet - otthon recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: nehéz
Hozzávalók 8 főre
» 6 tojás
» 6 evőkanál cukor
» 6 evőkanál liszt
» 6 evőkanál langyos víz
» 2-3 evőkanál keserű kakaópor
» 1 csomag sütőpor
» tejszínkrémhez: 5 dl tejszín ( én csak Hulalát használok)
» 2 evőkanál zselatin, vagy egy csomag zseléfix
» csokikrémhez:15 dkg. csokoládé
» 10 dkg Rama
» bevonathoz: 15 dkg étcsokoládé
» 10 dkg Rama
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki (38x22 cm- es formában), külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.

Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet.
A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.

A tepsi alját kenjük ki olajjal, béleljük ki sütőpapírral, és azt is kenjük meg, így könnyen le tudjuk majd választani a kisült tésztáról. Öntsük rá a masszát, ügyeljünk arra, hogy egyenletesen terüljön el.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar készre sül, ellenőrizzük tűpróbával.

A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el.

A zselatin felét áztassuk be 3 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk.

Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.
Az alsó lapot tegyük vissza a formába, a krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.

Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét (pici vizet, vagy tejet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen), és amikor már felolvad, adjuk hozzá a margarint, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre.
Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá.

Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Megjegyzés / tipp:

Dermedés után akkor tudjuk szépen vágni, ha vékony pengéjű, éles kést forró vízbe mártunk, és ha kezünk lehetőleg nem remeg hozzá!

Én például nem a zselatinport használom, hanem a zseléfixet. Tökéletesen kemény habot lehet verni. Először a habot a gépben el kezdem felverni, majd ha már nem folyós hozzáadom a zseléfixet - csodás kemény habunk lesz. Vigyázat! Nagyon kevés cukor kell a Hulalába, mert édes!
Amikor az étcsokoládét olvasztom egy evőkanál olajat is szoktam beletenni.
33 komment 636 ember kedveli margitanya
2011.12.12 13:45
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
misike65 2015.10.07. 17:52 (#33)
Ezt kifogom próbálni!!
decotext 2015.05.31. 15:30 (#32)
Bocsánat, de nekem lenne egy kérdésem!
Miért "Kinder Pingui" és miért nem gyerek pingvin?
Én egyébként a "Kindertojás"-on is mindig kiakadok!

DCT
jolika66 2015.04.20. 18:49 (#31)
Nagyon jól néz ki, kifogom próbálni!
mirtil1 2014.11.13. 20:30 (#30)
Nagyon finom, lett köszönöm a receptet.
magyar97 2014.06.20. 11:32 (#29)
Hmmm ez nagyon finom volt !!!!!!
Köszönöm szépen ezt a receptet !!! <3 :*
szaszi98 2013.12.22. 10:23 (#28)
Adtál egy ötletet, hogy milyen süti kerüljön az ünnepi asztalra.
Ezt fogom elkészíteni karácsonykor.
erzsikepuskas 2013.07.03. 15:44 (#27)
Én is kipróbáltam.Nagyon finom,mutatóssütemény
margitanya 2012.08.02. 14:54 (#26)
Nagyon szívesen! Mi is imádjuk!
tothanikorozsa 2012.08.01. 19:13 (#25)
Elkészítettem,nem nehéz,de annál finomabb és gusztább!
Fantasztikus!
Köszi!
barbiccca 2012.05.11. 09:30 (#24)
Csodás! Megcsináltam már kétszer is, egymás után! Nagyon finom, és nem nehéz elkészíteni!
Apropó! Nem csak a receptvarázson , hanem minden egyéb más receptes oldalon megtalálható ez a recept....Kedves fdng!
1 2 3 4 
Címkék
tészta hozzávalóiból, hozzávalókat elfelezve, tojások sárgáit, kakaóport szitáljuk, tojások keményre, tepsi alját, kisült tésztáról, krém hozzávalóit, zselatin felét, tejszínt kemény, teljes mennyiségű, alsó lapot, krémet egyenletesen, tejszínes rétegre, csokis réteg, tejszín másik, süteményt tegyük, zselatinport használom, étcsokoládét olvasztom, evőkanál olajat, tejszínkrémhez, Előmelegített, hozzávalóiból, egyenletesen, csokikrémhez, ellenőrizzük, hozzávalókat, étcsokoládét, sütőpapírral, zselatinport, egyenletesen, csokoládéval, étcsokoládé, fehéredésig, Tökéletesen, hozzávalóit, csomósodik, csokoládét, bevonathoz, zseléfixet, zseléfixet, mennyiségű, elegyítsük, tűpróbával, kevergetve, választani, tojás, evőkanál cukor, evőkanál liszt, evőkanál langyos, evőkanál keserű kakaópor, csomag sütőpor, csokikrémhez csokoládé, Rama, bevonathoz étcsokoládé, Rama,
Gyümölcsös joghurt szelet
0 komment 3 ember kedveli
Csokis kocka
0 komment 5 ember kedveli
Lazacleves
0 komment 2 ember kedveli
Fonott foszlós kalács
0 komment 3 ember kedveli
Márvány muffin
0 komment 4 ember kedveli
Hókifli
0 komment 40 ember kedveli
Sajtos rúd gyorsan
0 komment 12 ember kedveli
Mscarpones kifli
0 komment 2 ember kedveli
Charlotte royal
0 komment 3 ember kedveli
Sűrített tej házilag
0 komment 2 ember kedveli
Rizskoch
0 komment 6 ember kedveli
Szentesi kubikus étel
1 komment 13 ember kedveli
Sajtos rudak
0 komment 4 ember kedveli
Homár-spagettivel-
0 komment 1 ember kedveli
Leveles meggyes
1 komment 9 ember kedveli
Csodás vaníliás kifli
0 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.