Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: több mint 3 óra, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A káposztát lereszeljük, megsózzuk, összekavarjuk, és kicsit állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. Majd zsiradékon mintha káposztás tésztának csinálnánk, sóval, borssal ízesítjük és megdinszteljük. Ha kész, a káposztát a liszttel összekavarjuk, a közepébe csinálunk egy kis mélyedést, ebbe, öntjük a 2 dl tejben 1 evőkanál cukorral és pici sóval felfuttatott élesztőt, a 2 db tojást, az 1 db tejfölt, az 1 dl olajat, adunk hozzá ízlés szerint sót és borsot is. Ezt az egészet összedagasztjuk, ha nagyon lágy lenne, lehet hozzárakni lisztet még, de vigyázni kell, hogy ne legyen kemény. A tésztát hagyjuk megkelni, ha megkelt, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk vékonyra, majd összehajtjuk és hagyjuk megint megkelni, ezt a hajtogatást 3x ismételjük, majd amikorra negyedszerre is megkelt, ismét kinyújtjuk, úgy kb. 2 cm vastagra, a tetejét bevagdossuk, és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat megsodorjuk és tepsibe rakjuk (a tepsit nem kell kizsírozni) a tetejét megkenjük az 1 db felvert tojással, picit megsózzuk, majd meghintjük reszelt sajttal, és megsütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A hajtogatás idejét érdemes betartani mert attól lesz rétegelt a pogácsa.
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
nemethy
2014.09.13 13:25
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kefir vagy, natúr joghurt, káposztát lereszeljük, liszttel összekavarjuk, közepébe csinálunk, egészet összedagasztjuk, tésztát hagyjuk, tetejét bevagdossuk, pogácsákat megsodorjuk, tetejét megkenjük, hajtogatás idejét, összedagasztjuk, megdinszteljük, összekavarjuk, összekavarjuk, fejeskáposzta, felfuttatott, összehajtjuk, gyúródeszkán, negyedszerre, lereszeljük, szaggatóval, kicsavarjuk, megsodorjuk, hajtogatást, bevagdossuk, csinálnánk, lisztezett, ismételjük, pogácsákat, hajtogatás, meghintjük, kinyújtjuk, kinyújtjuk, hozzárakni, kizsírozni, zsiradékon, fejeskáposzta, liszt, egész élesztő, tej, egész tojás, étolaj, sajt, bors, evőkanál cukor,
|
|
|
|
|