Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk,majd kelt tésztát
dagasztunk.Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt
kiveszünk,és elfelezzük,kinyújtjuk kör formára,kb. 30 cm-es
méretre mindkettőt..Egyik lapot megkenjük a habosra,lágyra kivert
sós rámával.A megkent lapot lefedjük a másikkal,majd 16 cikkre felvágjuk,valahogy úgy mint a tortát!A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.Szilikonos sütőpapírra tesszük,tetejét megkenjük tojással.Öreg sóval díszítjük!
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl.:magokkal,
fűszerekkel,sajttal.Tölthe tjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával,kolbásszal,gombáv al,különböző krémekkel.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
17 ember kedveli
|
tothanikorozsa
2012.07.31 22:28
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
         
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt langyos, megkent lapot, nagyobbik feléről, megszórhatjuk, felfuttatjuk, ízlésünknek, feltekerjük, fűszerekkel, sütőpapírra, elfelezzük, mindkettőt, alkalomnak, Tölthetjük, kolbásszal, Szilikonos, kinyújtjuk, dagasztunk, Habkönnyű, nagyobbik, megkenjük, felvágjuk, különböző, megkenjük, díszítjük, kiveszünk, TÉSZTÁHOZ, krémekkel, magokkal, étvágyat, TÉSZTÁHOZ, liszt, tojás, pohár kefír, étolaj, cukor, csipet, élesztő, KRÉMHEZ, ráma,
|
|
|
|
|