Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A cukrot a vízzel hólyagosra főzzük, majd forrón az 5 tojás kemény habjába csurgatjuk. Gőz fölött habverővel verjük, hogy jó kemény legyen .Nagy zsírral kikent sütőlemezre két egyforma kerek lappá simítjuk és inkább szárítjuk a habtortalapokat.
A krémhez habosra keverjük a 2 tojássárgáját a 15 dkg cukorral és az 1 kanál liszttel, adunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot és az 5 dl tejjel felengedjük.Gőz fölött sűrűre főzzük.Ha kihűlt,egy kávéskanálnyi,kevés vízben feloldott zselatint adunk hozzá és a két habtortalap közé kenjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A torta még ízesebb,ha a krémre egy sor eper- vagy málnakompót--nyáron friss gyümölcs--kerül, tetejét pedig apró krémhalmokkal díszítjük. Mindegyik halomra egy- egy gyümölcsszemet tehetünk
|
|
|
|
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.10.29 14:19
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |

|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vízzel hólyagosra, krémhez habosra, habtortalapokat, gyümölcsszemet, tojássárgáját, vanilíáscukor, kávéskanálnyi, krémhalmokkal, Habcsóktorta, habtortalap, sütőlemezre, málnakompót, felengedjük, habverővel, hólyagosra, csurgatjuk, díszítjük, feloldott, tésztához, zselatint, Mindegyik, szárítjuk, simítjuk, egyforma, cukorral, gyümölcs, tehetünk, vaníliás, tésztához, cukor, tojás fehérje, krémhez, tojás sárgája, cukor, evőkanál liszt, csomag vanilíáscukor,
|
|
|
|
|