Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet átszitáljuk és megsózzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a feldarabolt Ramát, a tejfölt és a fehérbort. A hozzávalókat kemény tésztává gyúrjuk, de vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor sütés közben a tészta elveszti omlósságát.
1 órára hűvös helyre tesszük, majd 3 cm vastagra nyújtjuk, a tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukor felével, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mandulát és a maradék cukorral felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk.
Az omlós tésztát bekenjük sárgabaracklekvárral, rátesszük az alsó piskótalapot, azt is megkenjük sárgabaracklekvárral valamint az előzőleg összekevert túróból és tejszínből készített töltelékkel, majd a töltelékbe belerakosgatjuk az eperdarabokat, s végül az egészet befedjük a másik piskótalappal.
Felvert tejszínhabbal díszítjük és az oldalát beborítjuk a mandulaszeletekkel. A kész tortát lehűtjük és hidegen tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Lehűtjük és utána fogyasztható!
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.22 18:59
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
lisztet átszitáljuk, feldarabolt Ramát, hozzávalókat kemény, tészta elveszti, tortaformába tesszük, piskótához habosra, cukor felével, sütőporral elkevert, maradék cukorral, omlós tésztát, alsó piskótalapot, előzőleg összekevert, töltelékbe belerakosgatjuk, egészet befedjük, másik piskótalappal, oldalát beborítjuk, kész tortát, tojásfehérjéket, tojássárgájákat, belerakosgatjuk, kristálycukor, összekeverjük, tejszínhabbal, eperdarabokat, kristálycukor, piskótalappal, előmelegített, előmelegített, piskótalapot, hozzávalókat, tortaformába, fogyasztható, kettévágjuk, Töltelékhez, töltelékkel, feldarabolt, sárgabarack, Díszitéshez, átszitáljuk, összekevert, Hozzáadjuk, piskótához, hozzáadjuk, Díszitéshez, tejszín, Töltelékhez, mandula szeletelt, sárgabarack lekvár, eper, tejszín, tehénturó áttört, Piskótához, mandula apróra vágva, kristálycukor, sütőpor, tojás, liszt, Omlós tésztához, csipet, tojás margarin, fehérbor evőkanál tejföl, kristálycukor, liszt,
|
|
|
|
|