Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Epertorta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» Díszitéshez:
» 3 dl tejszín
» Töltelékhez:
» 10 dkg mandula szeletelt
» 15 dkg sárgabarack lekvár
» 40 dkg eper
» 5 dl tejszín
» 15 dkg tehénturó áttört
» Piskótához:
» 50 dkg mandula apróra vágva
» 10 dkg kristálycukor
» 1/2 sütőpor
» 5 db tojás
» 12 dkg liszt
» Omlós tésztához:
» 1 csipet
» 1 db tojás, 12 dkg margarin
» 1 dl fehérbor, 1 evőkanál tejföl
» 5 dkg kristálycukor
» 20 dkg liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk és megsózzuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a feldarabolt Ramát, a tejfölt és a fehérbort. A hozzávalókat kemény tésztává gyúrjuk, de vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig, mert akkor sütés közben a tészta elveszti omlósságát.
1 órára hűvös helyre tesszük, majd 3 cm vastagra nyújtjuk, a tortaformába tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukor felével, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mandulát és a maradék cukorral felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A megsült és kihűlt piskótát kettévágjuk.
Az omlós tésztát bekenjük sárgabaracklekvárral, rátesszük az alsó piskótalapot, azt is megkenjük sárgabaracklekvárral valamint az előzőleg összekevert túróból és tejszínből készített töltelékkel, majd a töltelékbe belerakosgatjuk az eperdarabokat, s végül az egészet befedjük a másik piskótalappal.
Felvert tejszínhabbal díszítjük és az oldalát beborítjuk a mandulaszeletekkel. A kész tortát lehűtjük és hidegen tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Lehűtjük és utána fogyasztható!
0 komment 5 ember kedveli jolika66
2015.05.22 18:59
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lisztet átszitáljuk, feldarabolt Ramát, hozzávalókat kemény, tészta elveszti, tortaformába tesszük, piskótához habosra, cukor felével, sütőporral elkevert, maradék cukorral, omlós tésztát, alsó piskótalapot, előzőleg összekevert, töltelékbe belerakosgatjuk, egészet befedjük, másik piskótalappal, oldalát beborítjuk, kész tortát, tojásfehérjéket, tojássárgájákat, belerakosgatjuk, kristálycukor, összekeverjük, tejszínhabbal, eperdarabokat, kristálycukor, piskótalappal, előmelegített, előmelegített, piskótalapot, hozzávalókat, tortaformába, fogyasztható, kettévágjuk, Töltelékhez, töltelékkel, feldarabolt, sárgabarack, Díszitéshez, átszitáljuk, összekevert, Hozzáadjuk, piskótához, hozzáadjuk, Díszitéshez, tejszín, Töltelékhez, mandula szeletelt, sárgabarack lekvár, eper, tejszín, tehénturó áttört, Piskótához, mandula apróra vágva, kristálycukor, sütőpor, tojás, liszt, Omlós tésztához, csipet, tojás margarin, fehérbor evőkanál tejföl, kristálycukor, liszt,
Házi krémes
1 komment 5 ember kedveli
Joghurtos borsó saláta
0 komment 1 ember kedveli
Cseresznyés marcipános süti !
0 komment 4 ember kedveli
Töltött gesztenyetorta
0 komment 3 ember kedveli
Mézes halszelet mártással
0 komment 1 ember kedveli
Főtt tojásból egérke
2 komment 12 ember kedveli
Joghurtos pite
0 komment 4 ember kedveli
Almás rácsos
0 komment 6 ember kedveli
Szendvicssütős párna (paleo)
1 komment 5 ember kedveli
Kókuszos kocka !
2 komment 13 ember kedveli
Mandulás narancsos linzer
0 komment 6 ember kedveli
Eperhab
0 komment 4 ember kedveli
Bodzaital
0 komment 3 ember kedveli
Mediterrán muffin
0 komment 1 ember kedveli
Omlós lekváros süti
1 komment 4 ember kedveli
Ananászos jércemellfalatok currys bundában sütve
1 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.