Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját , a tejfölt, és alaposan kikeverjük. Ezután belekeverjük a búzadarát, és a végén a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Csipet sót is keverhetünk bele.Minimum egy órát pihentetjük. Dió nagyságú gombócokká formázzuk, kifőzzük. Miután feljön a víz tetejére, még 7-10 percet főnie kell (az első gombócot vágd szét, hogy megfőtt-e).
Közben olajat hevítünk egy serpenyőben vagy lábasban, aranyszínűre pirítjuk benne a morzsát, és a kifőtt gombócokat megforgatjuk benne.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
16 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 08:22
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
túrót villával, tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá, túróhoz hozzáadjuk, tojások sárgáját, habbá vert, órát pihentetjük, első gombócot, serpenyőben vagy, kifőtt gombócokat, kristálycukorral, szétnyomkodjuk, szétválasztjuk, tojásfehérjét, beleforgatjuk, megforgatjuk, zsemlemorzsa, aranyszínűre, belekeverjük, pihentetjük, keverhetünk, serpenyőben, porcukorral, gombócokká, hozzáadjuk, kikeverjük, Túrógombóc, gombócokat, búzadarát, formázzuk, Tejföllel, tojásokat, pirítjuk, alaposan, lábasban, kínáljuk, túró, búzadara, tejföl, tojás, evőkanál cukor, porcukor, olaj, zsemlemorzsa,
|
|
|
|
|