Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Malacnyelv lencsével... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 50 dkg lencse
» 50 dkg malacnyelv
» 1 fej vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 babérlevél
» 10 dkg sárgarépa
» 10 dkg fehérrépa
» 10 dkg zellergumó
» 1 evőkanál mustár
» 60 dkg burgonya
» vágott petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.

A nyelvet nagyobb edényben, annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Kis lángon főzzük, a habját leszedjük. Amikor már nincs habja, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, a hagymát és a három gerezd fokhagymát, 1-1,5 órán át főzzük, amíg majdnem puha lesz. Ekkor kivesszük a hagymát, de nem dobjuk ki, félretesszük. (Természetesen a vizet időnként pótolni kell.) A nyelvhez hozzáadjuk a lencsét, és további 30 percig főzzük. A habját ismét leszedjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kis kockákra vagy vastagabb lapokra vágjuk, és a lencséhez adjuk. Meghámozzuk a maradék fokhagymát, áttörjük, és a nyelvhez adjuk. Ha kell, sózzuk, és az egészet a nyelv teljes puhulásáig főzzük. Amikor elkészült, kivesszük a nyelvet, megtisztítjuk és felszeleteljük. A félretett hagymát egy merőkanálnyi lencsével, a mustárral összeturmixoljuk, és besűrítjük vele a lencsét. A körethez a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Kevés sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük a petrezselyemmel megszórjuk, és a lencsés nyelv mellé tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Füstölt malacnyelvből készítve az igazi.
0 komment 5 ember kedveli szelidszeder
2011.12.27 07:43
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
lencsét megmossuk, nyelvet megmossuk, nyelvet nagyobb, habját leszedjük, három gerezd, vizet időnként, nyelvhez hozzáadjuk, habját ismét, zöldségeket megtisztítjuk, lencséhez adjuk, maradék fokhagymát, nyelvhez adjuk, nyelv teljes, félretett hagymát, merőkanálnyi lencsével, mustárral összeturmixoljuk, burgonyát meghámozzuk, petrezselyemmel megszórjuk, lencsés nyelv, összeturmixoljuk, petrezselyemmel, felszeleteljük, megtisztítjuk, Természetesen, malacnyelvből, megtisztítjuk, félretesszük, babérlevelet, petrezselyem, merőkanálnyi, beletesszük, meghámozzuk, zöldségeket, meghámozunk, vöröshagyma, Meghámozzuk, feltesszük, fokhagymát, fokhagymát, besűrítjük, megszórjuk, puhulásáig, beáztatjuk, Malacnyelv, fokhagymát, lencse, malacnyelv, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, babérlevél, sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, evőkanál mustár, burgonya, vágott petrezselyem,
Diós kifli (tojás nélkül)
0 komment 10 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 17 ember kedveli
Túrós "morzsás" sütemény !
0 komment 3 ember kedveli
Egyszerű sütemény színesen
0 komment 16 ember kedveli
Hagymás virslisaláta
0 komment 8 ember kedveli
Csokis keksz
1 komment 8 ember kedveli
Szederleves tejfölösen
0 komment 1 ember kedveli
Vaníliás-kókuszos sütemény!
0 komment 12 ember kedveli
Töltött krumpli baconba csavarva
0 komment 3 ember kedveli
Áfonyás joghurtos pohár krém
0 komment 2 ember kedveli
Almakorong alatt sült csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
ZÖLDSÉGES LASAGNA
1 komment 3 ember kedveli
Boci mobil
0 komment 23 ember kedveli
Csokoládés keksz földimogyoróval
0 komment 1 ember kedveli
Csokoládés teasütemény
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.