Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A zöldségeket (répák, zeller, karalábé, fokhagyma) megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, borsot, kevés pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Sózzuk és egészben adjuk hozzá a babérlevelet, hagymát és paprikát, tegyük hozzá a farhátat is.
Miközben feltettük a levest főni egy időben tegyük fel, sós vízbe a felkockázott burgonyát is, amit a gombóchoz fogunk felhasználni. Ha megvan, szűrjük le, pürésítsük, adjuk hozzá a vajat, tojást, sót és annyi lisztet, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. Nem baj, ha puhább, hasonló állaga legyen, mint a túrógombócnak. Dolgozzunk vizes kézzel. Mindenki formázzon ízlés szerinti golyókat. Ha szeretjük, zöld fűszereket is keverhetünk a masszába.
Ha megfőtt a zöldség adjuk hozzá a gombócokat, majd készítsünk egy tejfölös habarást és rotyogtassuk még pár percig megszórva egy kis petrezselyemmel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Jó étvágyat kívánok!
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.14 19:29
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
levest főni, időben tegyük, felkockázott burgonyát, gombóchoz fogunk, zöldség adjuk, tejfölös habarást, petrezselyemmel, felszeleteljük, pirospaprikát, túrógombócnak, rotyogtassuk, pirospaprika, babérlevelet, Zöldségleves, felhasználni, felkockázott, megpucoljuk, zöldségeket, keverhetünk, megpirítjuk, pürésítsük, formázható, majoránnát, Hozzáadjuk, zellergumó, Dolgozzunk, gombócokat, készítsünk, babérlevél, fűszereket, fehérrépa, megszórva, sárgarépa, fehérrépa, kisebb zellergumó, kisebb karalábé, hagyma, fokhagyma, paprika, csirke farhát, bors, majoránna, liszt, pirospaprika, Gombóc nagyobb burgonya, púpozott kiskanál, liszt,
|
|
|
|
|