Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fűszeres-almás panna cotta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 dl kókuszkrém
» 4 dl kókusztej
» 8 dkg erythritol
» 1 rúd vanília
» 5 lap zselatin
» 1 darabka fahéj
» Az almakompóthoz
» 6 db nagy alma hámozva, apróra vágva
» 1 citrom reszelt héja
» fél citrom leve
» 3 ek méz
» fél tk őrölt fahéj
» 1/4 tk kardamom
» csipet őrölt szegfűszeg
» csipet őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kókusztejet és a kókuszkrémet egy fazékba tettem melegíteni a vaníliarudat kettévágtam, belekapartam a magokat, a rudat is beletettem, egy pici darab fahéjat is meg az édesítőt.
A lapzselatinokat vízbe áztattam Amikor a tej forró volt, levettem a tűzről és belekevertem a zselatint.
Hagytam hűlni, mert üvegpoharakba töltöttem és forrón nem lehet.
Addig elkészítettem az almakompótot, az almákat meghámoztam, apróra vágtam. Meglocsoltam citromlével, a citromhéjjal, fűszerekkel és a mézzel egy edényben a tűzhelyre tettem, addig pároltam, amíg kicsit megpuhult. Nem kell hozzá sok idő, az alma gyorsan megpuhul, pár perc az egész, majd félretettem hűlni.
A megdermedt panna cottára kanalaztam a fűszeres hideg kompótot és már kanalaztuk is.
Megjegyzés / tipp:

Arra figyelni kell, hogy a nagyobb fűszerdarabokat vegyük ki a kompótból vagy teatojásba téve főzzük a kompótba.
0 komment 0 ember kedveli noble
2015.10.03 07:59
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
fazékba tettem, vaníliarudat kettévágtam, pici darab, lapzselatinokat vízbe, almákat meghámoztam, tűzhelyre tettem, alma gyorsan, megdermedt panna, fűszeres hideg, nagyobb fűszerdarabokat, kompótból vagy, lapzselatinokat, fűszerdarabokat, üvegpoharakba, almakompóthoz, elkészítettem, vaníliarudat, kókuszkrémet, belekapartam, citromhéjjal, Meglocsoltam, almakompótot, belekevertem, meghámoztam, kettévágtam, citromlével, fűszerekkel, félretettem, kókusztejet, beletettem, szegfűszeg, erythritol, melegíteni, kanalaztuk, kókuszkrém, megdermedt, teatojásba, kókuszkrém, kókusztej, erythritol, vanília, zselatin, darabka fahéj, almakompóthoz, citrom reszelt héja, citrom leve, méz, őrölt fahéj, kardamom, csipet őrölt szegfűszeg, csipet őrölt bors,
Sült csirkeszárny fűszeres mártással !
1 komment 5 ember kedveli
Kukucskálós túrós, ahogy én csinálom
2 komment 56 ember kedveli
Töltött padlizsán
0 komment 1 ember kedveli
Csírkecomb sajttal és sonkával tőltve
0 komment 7 ember kedveli
Ünnepi kalács húsvétra
1 komment 3 ember kedveli
Sajtleves
1 komment 1 ember kedveli
Gombás-túrós vega fasírt
0 komment 1 ember kedveli
Szedres-mascarponés kocka.
0 komment 8 ember kedveli
MADÁRTEJ SZELET
2 komment 7 ember kedveli
Görög, majonézes káposzta saláta!
0 komment 13 ember kedveli
Hajdúsági tokány !
1 komment 25 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Zöldborsó főzelék
1 komment 1 ember kedveli
Csokikrémes-meggyes süti
0 komment 9 ember kedveli
Karamellás, mandulás kalács
0 komment 3 ember kedveli
Alfalusi paszulyleves
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.