Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Először a hagymát készítjük el : vékony szeletekre vágjuk , lisztbe forgatjuk és forró olajon szép barnára sütjük , hagyjuk kihűlni , majd kisebb darabokra vágjuk . A tepertőt ledaráljuk ,és a vajjal együtt elmorzsoljuk a liszttel . Hozzáadjuk és elkeverjük a sót ,borsot ,majd a tejben felfuttatott élesztőt ,a tojást és a tejfölt.összedolgozzuk ,majd kinyújtjuk . A hagymát rászórjuk majd feltekerjük mint a rétest majd meghajtogatjuk .Egy nagy fazekat a tűzhelyen megmelegítünk és ráborítjuk . 20 percig kelni hagyjuk majd újra hajtogatjuk és a fazekal újra melegítjük lefedjük . 3x ismételjük, majd kinyújtjuk jó ujjnyi vastagra késsel bevágjuk a tetejét szép kockára, majd kiszaggatjuk .Sütőpapírral bélelt tepsire sorjázzuk és 220 vagy 230 fokon sütjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
új fajta pogácsa de finom .
|
|
|
|
0 komment
|
6 ember kedveli
|
vsziszi1999
2013.06.17 08:33
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
hagyma sütéséhez, hagymát készítjük, tepertőt ledaráljuk, vajjal együtt, tejben felfuttatott, hagymát rászórjuk, rétest majd, nagy fazekat, tűzhelyen megmelegítünk, fazekal újra, tetejét szép, összedolgozzuk, meghajtogatjuk, megmelegítünk, Sütőpapírral, elmorzsoljuk, kiszaggatjuk, felfuttatott, hajtogatjuk, feltekerjük, ismételjük, elkeverjük, Hozzáadjuk, kinyújtjuk, kávéskanál, szeletekre, kinyújtjuk, melegítjük, ledaráljuk, ráborítjuk, rászórjuk, darabokra, forgatjuk, készítjük, sütéséhez, tűzhelyen, sorjázzuk, 80dkg liszt, darált tepertő, élesztő, langyos, kávéskanál, cukor, teáskanál, keves bors, tojás, vagy tejföl, nagy hagyma, liszt hagyma sütéséhez,
|
|
|
|
|