Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
hagymás pogácsa recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: szilveszter, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 80dkg liszt
» 30 dkg darált tepertő
» 10 dkg vaj
» 5 dkg élesztő
» 1 dl langyos tej
» 2 kávéskanál
» cukor
» 3 és fél teáskanál
» keves bors
» 1 tojás
» 1 vagy 2 dl tejföl
» 3 nagy fej hagyma
» liszt a hagyma sütéséhez
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Először a hagymát készítjük el : vékony szeletekre vágjuk , lisztbe forgatjuk és forró olajon szép barnára sütjük , hagyjuk kihűlni , majd kisebb darabokra vágjuk . A tepertőt ledaráljuk ,és a vajjal együtt elmorzsoljuk a liszttel . Hozzáadjuk és elkeverjük a sót ,borsot ,majd a tejben felfuttatott élesztőt ,a tojást és a tejfölt.összedolgozzuk ,majd kinyújtjuk . A hagymát rászórjuk majd feltekerjük mint a rétest majd meghajtogatjuk .Egy nagy fazekat a tűzhelyen megmelegítünk és ráborítjuk . 20 percig kelni hagyjuk majd újra hajtogatjuk és a fazekal újra melegítjük lefedjük . 3x ismételjük, majd kinyújtjuk jó ujjnyi vastagra késsel bevágjuk a tetejét szép kockára, majd kiszaggatjuk .Sütőpapírral bélelt tepsire sorjázzuk és 220 vagy 230 fokon sütjük.


Megjegyzés / tipp:

új fajta pogácsa de finom .
0 komment 6 ember kedveli vsziszi1999
2013.06.17 08:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hagyma sütéséhez, hagymát készítjük, tepertőt ledaráljuk, vajjal együtt, tejben felfuttatott, hagymát rászórjuk, rétest majd, nagy fazekat, tűzhelyen megmelegítünk, fazekal újra, tetejét szép, összedolgozzuk, meghajtogatjuk, megmelegítünk, Sütőpapírral, elmorzsoljuk, kiszaggatjuk, felfuttatott, hajtogatjuk, feltekerjük, ismételjük, elkeverjük, Hozzáadjuk, kinyújtjuk, kávéskanál, szeletekre, kinyújtjuk, melegítjük, ledaráljuk, ráborítjuk, rászórjuk, darabokra, forgatjuk, készítjük, sütéséhez, tűzhelyen, sorjázzuk, 80dkg liszt, darált tepertő, élesztő, langyos, kávéskanál, cukor, teáskanál, keves bors, tojás, vagy tejföl, nagy hagyma, liszt hagyma sütéséhez,
Tonhallal töltött uborka !
2 komment 4 ember kedveli
Amerikai brownie
0 komment 4 ember kedveli
Rigó saláta...
0 komment 5 ember kedveli
10 perces
0 komment 6 ember kedveli
Csirkemell kínai pácban
0 komment 1 ember kedveli
Háromszoros élvezet
0 komment 7 ember kedveli
Nyárson sül hal
0 komment 4 ember kedveli
Hortobágyi húsos palacsinta
2 komment 12 ember kedveli
Fokhagymás dagadó
0 komment 11 ember kedveli
Sütőtökös rétes...
0 komment 1 ember kedveli
Fűszeres sajtos spagetti !
0 komment 8 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Kókuszos kölesgolyó
0 komment 1 ember kedveli
Kossuth-kifli
0 komment 3 ember kedveli
Malacnyelv lencsével...
0 komment 5 ember kedveli
Szőlőtorta tejszínnel
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.