Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» 80 dkg savanyú káposzta
» 8 savanyított káposztalevél
» 2 fej hagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» 40 dkg darált sertéshús
» 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika
» 8 dkg rizs
» 1 tojás
» 2 dl tejföl
» 2 evőkanál liszt
» 2 evőkanál olaj
» 1 mokkáskanál szárított majoránna
» 1 csipet őrölt köménymag
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.
A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

1 adag: 3850 kJ/920 kcal
0 komment 4 ember kedveli zsolti1997
2012.08.12 22:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
savanyú káposztát, vastagabb ereket, fokhagymát meghámozzuk, szalonnát nagy, darált húshoz, zsírban megpirítjuk, maradékot lehúzzuk, savanyú káposzta, masszát arányosan, káposztalevelekre rakjuk, hosszanti széleket, húsra hajtjuk, lábosba tesszük, maradék savanyú, töltelékeket óvatosan, olajat felforrósítjuk, káposztához adjuk, tetejére tesszük, pirospaprikával, felforrósítjuk, megrázogatjuk, összekeverjük, pirospaprikát, csomómentesre, káposztalevél, pirospaprika, töltelékeket, töltelékeket, meghámozzuk, mokkáskanál, megpirítjuk, megpirítjuk, feltekerjük, köménymagot, savanyított, fűszerezzük, káposztához, elkeverjük, fokhagymát, kávéskanál, meghintjük, majoránnát, káposztára, gombócokká, savanyú káposzta, savanyított káposztalevél, hagyma, gerezd fokhagyma, füstölt szalonna, darált sertéshús, rizs, tojás, tejföl, evőkanál liszt, evőkanál olaj, csipet őrölt köménymag,
Szivárvány szelet
0 komment 10 ember kedveli
Bundázott karfiolgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszcsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Pásztorsajt !
0 komment 17 ember kedveli
Palacsinta porcukorral
0 komment 1 ember kedveli
Keksztekercs
0 komment 7 ember kedveli
Húsos -tejfölös savanyúkáposzta
0 komment 4 ember kedveli
Ischler
2 komment 12 ember kedveli
Bácskai gombásrizs!
0 komment 10 ember kedveli
Törökös egytálétel cseréptálban
0 komment 2 ember kedveli
LENCSELEVES
1 komment 7 ember kedveli
Sült csülök tejfölös nokedlivel
0 komment 2 ember kedveli
Hagymás csirkeflekken csípős brokkolival
0 komment 3 ember kedveli
Gombával, paprikával töltött pulykamell
0 komment 11 ember kedveli
Belga töltött paradicsom
0 komment 7 ember kedveli
Cukkinifasírt
0 komment 7 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.