Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.
A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
1 adag: 3850 kJ/920 kcal
|
|
|
|
0 komment
|
4 ember kedveli
|
zsolti1997
2012.08.12 22:06
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
  
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
savanyú káposztát, vastagabb ereket, fokhagymát meghámozzuk, szalonnát nagy, darált húshoz, zsírban megpirítjuk, maradékot lehúzzuk, savanyú káposzta, masszát arányosan, káposztalevelekre rakjuk, hosszanti széleket, húsra hajtjuk, lábosba tesszük, maradék savanyú, töltelékeket óvatosan, olajat felforrósítjuk, káposztához adjuk, tetejére tesszük, pirospaprikával, felforrósítjuk, megrázogatjuk, összekeverjük, pirospaprikát, csomómentesre, káposztalevél, pirospaprika, töltelékeket, töltelékeket, meghámozzuk, mokkáskanál, megpirítjuk, megpirítjuk, feltekerjük, köménymagot, savanyított, fűszerezzük, káposztához, elkeverjük, fokhagymát, kávéskanál, meghintjük, majoránnát, káposztára, gombócokká, savanyú káposzta, savanyított káposztalevél, hagyma, gerezd fokhagyma, füstölt szalonna, darált sertéshús, rizs, tojás, tejföl, evőkanál liszt, evőkanál olaj, csipet őrölt köménymag,
|
|
|
|
|