Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» 80 dkg savanyú káposzta
» 8 savanyított káposztalevél
» 2 fej hagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» 40 dkg darált sertéshús
» 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika
» 8 dkg rizs
» 1 tojás
» 2 dl tejföl
» 2 evőkanál liszt
» 2 evőkanál olaj
» 1 mokkáskanál szárított majoránna
» 1 csipet őrölt köménymag
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.
A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

1 adag: 3850 kJ/920 kcal
0 komment 4 ember kedveli zsolti1997
2012.08.12 22:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
savanyú káposztát, vastagabb ereket, fokhagymát meghámozzuk, szalonnát nagy, darált húshoz, zsírban megpirítjuk, maradékot lehúzzuk, savanyú káposzta, masszát arányosan, káposztalevelekre rakjuk, hosszanti széleket, húsra hajtjuk, lábosba tesszük, maradék savanyú, töltelékeket óvatosan, olajat felforrósítjuk, káposztához adjuk, tetejére tesszük, pirospaprikával, felforrósítjuk, megrázogatjuk, összekeverjük, pirospaprikát, csomómentesre, káposztalevél, pirospaprika, töltelékeket, töltelékeket, meghámozzuk, mokkáskanál, megpirítjuk, megpirítjuk, feltekerjük, köménymagot, savanyított, fűszerezzük, káposztához, elkeverjük, fokhagymát, kávéskanál, meghintjük, majoránnát, káposztára, gombócokká, savanyú káposzta, savanyított káposztalevél, hagyma, gerezd fokhagyma, füstölt szalonna, darált sertéshús, rizs, tojás, tejföl, evőkanál liszt, evőkanál olaj, csipet őrölt köménymag,
Habos krémes szelet
0 komment 4 ember kedveli
Bostoni pulykamell
0 komment 14 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Habkönnyű sóskifli
0 komment 19 ember kedveli
Húsos rakott burgonya
0 komment 5 ember kedveli
Pulykaragu leves
0 komment 1 ember kedveli
Fahéjas spenótleves
1 komment 1 ember kedveli
Borban párolt csirke egyszerűen.
0 komment 3 ember kedveli
Otthoni fondant
0 komment 8 ember kedveli
Hideg gyümölcskrémleves
0 komment 3 ember kedveli
Sütőtökös kifli
1 komment 8 ember kedveli
Kolbászos, gombás lecsó nokedlivel
0 komment 5 ember kedveli
Francia hagymaleves
0 komment 5 ember kedveli
Túrós- mákos béles
0 komment 3 ember kedveli
Pikáns tejszínes, gombás csirke
0 komment 4 ember kedveli
Angyalok csókja (kávékülönlegesség)
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2023 TVN.HU Kft.