Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Töltött káposzta recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» 80 dkg savanyú káposzta
» 8 savanyított káposztalevél
» 2 fej hagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 5 dkg füstölt szalonna
» 40 dkg darált sertéshús
» 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika
» 8 dkg rizs
» 1 tojás
» 2 dl tejföl
» 2 evőkanál liszt
» 2 evőkanál olaj
» 1 mokkáskanál szárított majoránna
» 1 csipet őrölt köménymag
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.
A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés / tipp:

1 adag: 3850 kJ/920 kcal
0 komment 4 ember kedveli zsolti1997
2012.08.12 22:06
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
savanyú káposztát, vastagabb ereket, fokhagymát meghámozzuk, szalonnát nagy, darált húshoz, zsírban megpirítjuk, maradékot lehúzzuk, savanyú káposzta, masszát arányosan, káposztalevelekre rakjuk, hosszanti széleket, húsra hajtjuk, lábosba tesszük, maradék savanyú, töltelékeket óvatosan, olajat felforrósítjuk, káposztához adjuk, tetejére tesszük, pirospaprikával, felforrósítjuk, megrázogatjuk, összekeverjük, pirospaprikát, csomómentesre, káposztalevél, pirospaprika, töltelékeket, töltelékeket, meghámozzuk, mokkáskanál, megpirítjuk, megpirítjuk, feltekerjük, köménymagot, savanyított, fűszerezzük, káposztához, elkeverjük, fokhagymát, kávéskanál, meghintjük, majoránnát, káposztára, gombócokká, savanyú káposzta, savanyított káposztalevél, hagyma, gerezd fokhagyma, füstölt szalonna, darált sertéshús, rizs, tojás, tejföl, evőkanál liszt, evőkanál olaj, csipet őrölt köménymag,
Óriás habcsók
0 komment 4 ember kedveli
Zöldséges-sajtos-tojásos mártogatós
0 komment 3 ember kedveli
Károlyi saláta
0 komment 2 ember kedveli
Lisztmentes almatorta
0 komment 3 ember kedveli
Bolgár máj piritóssal !
1 komment 3 ember kedveli
Almás töltött fánk
0 komment 2 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Sonkával töltött palacsinta
0 komment 4 ember kedveli
Avokádókrémes karfiolcsoda
0 komment 1 ember kedveli
Barackos-vaníliás szívtorta
1 komment 2 ember kedveli
Szezámos szilvagolyók !
0 komment 4 ember kedveli
Tejfölös lepény
0 komment 1 ember kedveli
Rózsafánk...
0 komment 15 ember kedveli
Szezámmagos gomba
0 komment 1 ember kedveli
Hajdinás egytálétel.
0 komment 4 ember kedveli
Rakott hús...
0 komment 50 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2022 TVN.HU Kft.