Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt, a langyos tejet jól összegyúrom és 5 db cipót készítek belőle, majd fél óráig pihentetem.
Két nagy tepsit kikenek margarinnal majd a cipókat szépen sorban pizzás tányér nagyságúra nyújtom, amit kézzel megkenek alaposan margarinnal majd 16 cikkre vágom.
A cikkek szélesebb felére teszek egy kis pizza szószt meg egy darabka sajtot vagy darabka virslit egy kevés mustárral vagy juhtúrót. A szélesebb felétől kezdve jó szorosan feltekerem , egész tojással megkenem és ízlés szerint szórom sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal.
A tepsibe helyezem és pihentetem még fél órát, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütöm.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Töltelék nélkül is készíthető. Ekkor is megkenem margarinnal és úgy tekerem fel. Tojással megkenem és szórok valamit a tetejére.
|
|
|
|
0 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.02.07 16:00
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
   
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
langyos tejet, cipókat szépen, cikkek szélesebb, darabka sajtot, kevés mustárral, szélesebb felétől, tepsibe helyezem, előmelegített, aranybarnára, szezámmaggal, köménymaggal, margarinnal, margarinnal, margarinnal, összegyúrom, készíthető, pihentetem, pihentetem, feltekerem, nagyságúra, Szóráshoz, szélesebb, mustárral, szezámmag, köménymag, szélesebb, variációk, szárított, alaposan, helyezem, élesztőt, megkenek, szorosan, liszt, csapott, olaj, csomag szárított élesztő, tej, Rama margarin, Töltelék, pizza szósz sajt jutúró, Szóráshoz, sajt szezámmag köménymag, Kenéshez, tojás+ pici,
|
|
|
|
|