Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A combot kis kockákra vágom, a vöröshagymát szintén. Az olajon üvegesre fonnyasztom a vöröshagymát, a húst ráöntöm és kevés sóval fehéredésig pirítom. A fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm és a borssal együtt, a húst ízesítem vele. Kb. 2 dl vízzel felengedem a ragut. Lassú tűzön párolom, kb. 30 perc után, hozzáadom a lecsepegtetett gombát. A vizet pótolom, ha szükséges. A petrezselyemzöldet apróra összevágom és a raguhoz adom. A ragut hűlni hagyom, szűrőtálba öntöm, hogy a szaft lecsepeghessen. A vajastésztát vékonyra nyújtom. A ragut a tésztára helyezem és konyharuha segítségével feltekerem, tetejét tojássárgájával megkenem. Előmelegített sütőben, készre sütöm (kb. 10-15 perc). Hagyom hűlni, úgy szebben szeletelhető. A megmaradt szafttal meglocsolom tálaláskor a szaft sűríthető tejszínnel, tejföllel.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Főételként is megállja a helyét.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
bnejudit
2014.05.22 15:39
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
vöröshagymát szintén, olajon üvegesre, húst ráöntöm, fokhagymát fokhagymanyomón, borssal együtt, húst ízesítem, lecsepegtetett gombát, vizet pótolom, raguhoz adom, ragut hűlni, szaft lecsepeghessen, vajastésztát vékonyra, tésztára helyezem, megmaradt szafttal, szaft sűríthető, petrezselyemzöld, fokhagymanyomón, tojássárgájával, lecsepeghessen, lecsepegtetett, Előmelegített, segítségével, vöröshagymát, szeletelhető, vajastésztát, vöröshagymát, fonnyasztom, vöröshagyma, meglocsolom, fehéredésig, Főételként, sertéscomb, felengedem, tálaláskor, konyharuha, tejszínnel, feltekerem, szűrőtálba, csomagolva, fokhagymát, összevágom, tojás sárgája, vöröshagyma, sertéscomb, csokor petrezselyemzöld, csomag vajas tészta, gerezd fokhagyma, konzerv gomba, étolaj,
|
|
|
|
|
Puputa
|
0 komment
|
3 ember kedveli
|
|
|
|
|
|