Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva recept Kedvelt receptek
Fogás: egyéb, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 5 főre
» 1 db tojás sárgája
» 1 fej vöröshagyma
» 1 kg sertéscomb
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 1 csomag vajas tészta
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 25 dkg konzerv gomba
» 3 ek étolaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A combot kis kockákra vágom, a vöröshagymát szintén. Az olajon üvegesre fonnyasztom a vöröshagymát, a húst ráöntöm és kevés sóval fehéredésig pirítom. A fokhagymát fokhagymanyomón áttöröm és a borssal együtt, a húst ízesítem vele. Kb. 2 dl vízzel felengedem a ragut. Lassú tűzön párolom, kb. 30 perc után, hozzáadom a lecsepegtetett gombát. A vizet pótolom, ha szükséges. A petrezselyemzöldet apróra összevágom és a raguhoz adom. A ragut hűlni hagyom, szűrőtálba öntöm, hogy a szaft lecsepeghessen. A vajastésztát vékonyra nyújtom. A ragut a tésztára helyezem és konyharuha segítségével feltekerem, tetejét tojássárgájával megkenem. Előmelegített sütőben, készre sütöm (kb. 10-15 perc). Hagyom hűlni, úgy szebben szeletelhető. A megmaradt szafttal meglocsolom tálaláskor a szaft sűríthető tejszínnel, tejföllel.
Megjegyzés / tipp:

Főételként is megállja a helyét.
0 komment 1 ember kedveli bnejudit
2014.05.22 15:39
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
vöröshagymát szintén, olajon üvegesre, húst ráöntöm, fokhagymát fokhagymanyomón, borssal együtt, húst ízesítem, lecsepegtetett gombát, vizet pótolom, raguhoz adom, ragut hűlni, szaft lecsepeghessen, vajastésztát vékonyra, tésztára helyezem, megmaradt szafttal, szaft sűríthető, petrezselyemzöld, fokhagymanyomón, tojássárgájával, lecsepeghessen, lecsepegtetett, Előmelegített, segítségével, vöröshagymát, szeletelhető, vajastésztát, vöröshagymát, fonnyasztom, vöröshagyma, meglocsolom, fehéredésig, Főételként, sertéscomb, felengedem, tálaláskor, konyharuha, tejszínnel, feltekerem, szűrőtálba, csomagolva, fokhagymát, összevágom, tojás sárgája, vöröshagyma, sertéscomb, csokor petrezselyemzöld, csomag vajas tészta, gerezd fokhagyma, konzerv gomba, étolaj,
Mézeskalács karácsonyfa-ahogy én készítem-
3 komment 188 ember kedveli
Tepsis húsos burgonya...
0 komment 21 ember kedveli
Poharas kinder pingui
0 komment 5 ember kedveli
Fűszeres hússal töltött burgonyalepény
0 komment 13 ember kedveli
Ropogós malaccomb...
0 komment 7 ember kedveli
tonhal saláta
0 komment 4 ember kedveli
Sült tökös bejgli
0 komment 6 ember kedveli
Savanyúkáposztás egyben sült fasírt
0 komment 9 ember kedveli
Céklapép
0 komment 1 ember kedveli
Fácán leves
0 komment 1 ember kedveli
Almás pite vékony omlós tésztával.
0 komment 15 ember kedveli
Chilis koktélrákos tészta
0 komment 2 ember kedveli
Darált húsos alagút
0 komment 8 ember kedveli
Tonhalas gnocchi
0 komment 5 ember kedveli
Medvehagymás csirkemell tekercs!
0 komment 10 ember kedveli
Részeg Izidor
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.