Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hortobágyi slambuc bográcsban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 fej vöröshagyma
» pirospaprika és 1 csípős piros paprika egészben
» 20 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg zsír
» 3 kg kockára vágott krumpli
» 8 dkg pirospaprika
» 3 kg lebbencstészta
» só, bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk.
Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban is hagyhatjuk.
Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és összesütjük.
A kockára vágott krumplit beletesszük, hozzáadjuk a paprikát (ha szeretnénk, akkor a csípőset is ekkor tesszük bele) jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
Ha már felfőtt a víz, hozzáadjuk a sót és a borsot.
Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzátesszük az összetört lebbencstésztát,
És annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a tésztát 2-3 centi magasan.
Ha már zsírjára lesült, a bográcsot konyharuhával megfogva úgy forgatom, hogy a slambuc egy nagy egész gombóccá formálódjon.
Ha túl sűrű és száraz, még egy kevés vizet lehet adni hozzá.
Hagyni kell pirosra sülni az alját a slambucnak, és úgy kell forgatni, hogy az kerüljön felülre.
Fakanállal ne nyúljunk bele!
Úgy tartják, harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz tökéletes a slambuc, persze sokszor ennyi nem elég.
Megjegyzés / tipp:

Könnyű elkészítési módhoz sorolják, pedig igazi férfimunka a forgatása a tűz felett!
0 komment 17 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.15 15:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hortobágyi slambuc, kockára vágott, apróra vágott, krumpli félig, összetört lebbencstésztát, bográcsot konyharuhával, nagy egész, kevés vizet, kerüljön felülre, lebbencstésztát, lebbencstészta, harminckétszer, konyharuhával, összekeverjük, hozzátesszük, pirospaprika, vöröshagymát, pirospaprika, kiszedhetjük, megforgatni, formálódjon, Beletesszük, elkészítési, beletesszük, vöröshagyma, összesütjük, hortobágyi, szeretnénk, lepirítjuk, szeretnénk, bográcsban, hagyhatjuk, Hortobágyi, bográcsban, hozzáadjuk, vöröshagyma, füstölt szalonna, zsír, kockára vágott krumpli, pirospaprika, lebbencstészta, bors,
Grill burger
0 komment 4 ember kedveli
Isteni finom marhahús leves
1 komment 1 ember kedveli
Töltike
0 komment 1 ember kedveli
Rántott hal-dió bundában-
1 komment 4 ember kedveli
Sajtos " zsemle " gyümölccsel !
1 komment 1 ember kedveli
Halfasírt meleg endívia salátával, zöldfűszeres majonézzel.
0 komment 2 ember kedveli
Gyümölcs forró csokival
0 komment 1 ember kedveli
Túrógombóc főzés nélkül, málnapürével
2 komment 17 ember kedveli
Darált dióba forgatott libamáj pirított petrezselyemmel
0 komment 3 ember kedveli
Fecskefészek !
0 komment 14 ember kedveli
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
1 komment 19 ember kedveli
Pörkölt, diós sütemény
0 komment 3 ember kedveli
5 perces bögrés süti
0 komment 18 ember kedveli
Csirkemell hagymás sajtmártással
1 komment 15 ember kedveli
Lekváros párnácska
0 komment 2 ember kedveli
Albert kekszes
0 komment 10 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.