Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hortobágyi slambuc bográcsban recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 2 fej vöröshagyma
» pirospaprika és 1 csípős piros paprika egészben
» 20 dkg füstölt szalonna
» 20 dkg zsír
» 3 kg kockára vágott krumpli
» 8 dkg pirospaprika
» 3 kg lebbencstészta
» só, bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A hortobágyi slambuc bográcsban úgy készül, hogy a kockára vágott füstölt szalonnát lepirítjuk.
Ha szeretnénk, kiszedhetjük belőle, de a bográcsban is hagyhatjuk.
Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és összesütjük.
A kockára vágott krumplit beletesszük, hozzáadjuk a paprikát (ha szeretnénk, akkor a csípőset is ekkor tesszük bele) jól összekeverjük, majd felöntjük vízzel.
Ha már felfőtt a víz, hozzáadjuk a sót és a borsot.
Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzátesszük az összetört lebbencstésztát,
És annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a tésztát 2-3 centi magasan.
Ha már zsírjára lesült, a bográcsot konyharuhával megfogva úgy forgatom, hogy a slambuc egy nagy egész gombóccá formálódjon.
Ha túl sűrű és száraz, még egy kevés vizet lehet adni hozzá.
Hagyni kell pirosra sülni az alját a slambucnak, és úgy kell forgatni, hogy az kerüljön felülre.
Fakanállal ne nyúljunk bele!
Úgy tartják, harminckétszer kell megforgatni a bográcsot, akkor lesz tökéletes a slambuc, persze sokszor ennyi nem elég.
Megjegyzés / tipp:

Könnyű elkészítési módhoz sorolják, pedig igazi férfimunka a forgatása a tűz felett!
0 komment 17 ember kedveli lilagondolatok
2016.04.15 15:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hortobágyi slambuc, kockára vágott, apróra vágott, krumpli félig, összetört lebbencstésztát, bográcsot konyharuhával, nagy egész, kevés vizet, kerüljön felülre, lebbencstésztát, lebbencstészta, harminckétszer, konyharuhával, összekeverjük, hozzátesszük, pirospaprika, vöröshagymát, pirospaprika, kiszedhetjük, megforgatni, formálódjon, Beletesszük, elkészítési, beletesszük, vöröshagyma, összesütjük, hortobágyi, szeretnénk, lepirítjuk, szeretnénk, bográcsban, hagyhatjuk, Hortobágyi, bográcsban, hozzáadjuk, vöröshagyma, füstölt szalonna, zsír, kockára vágott krumpli, pirospaprika, lebbencstészta, bors,
Tepertős pogácsa (élesztő nélkül)
4 komment 13 ember kedveli
Húsvéti sonkás batyu
0 komment 5 ember kedveli
Zöldborsófőzelék rántott párizsival
0 komment 13 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 4 ember kedveli
Sült paradicsomfészek
0 komment 1 ember kedveli
Snidlinges omlett
0 komment 1 ember kedveli
Karácsonyi egybesült fasírt
0 komment 12 ember kedveli
Ausztrál répás sütemény
0 komment 13 ember kedveli
MADÁRTEJ SZELET
2 komment 7 ember kedveli
Házi vermut
0 komment 12 ember kedveli
Csirkecomb görögösen !
0 komment 15 ember kedveli
Hagymás-tojásos burgonyasaláta
0 komment 9 ember kedveli
Gombakrémes palacsinta
1 komment 9 ember kedveli
Mandulás kocka !
0 komment 2 ember kedveli
Párizsi hagyma leves.
0 komment 4 ember kedveli
Krumplilángos
2 komment 20 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2021 TVN.HU Kft.