Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Göngyölt karaj recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg kicsontozott sertéskaraj
» 1 narancs
» 4 szelet trappista vagy lapka sajt
» 1-1 evőkanál csípős mustár
» zsemlemorzsa
» 1 tojás
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 mokkáskanál törött fekete bors
» ízlés szerint
» A mártáshoz: 1 dl félszáraz fehérbor
» 2-2 evőkanál olaj és narancslé
» 1-1 csapott evőkanál finomliszt és mustár
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 1 gerezd fokhagyma
» csipetnyi kristálycukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst hosszú pengéjű éles késsel csigavonalban úgy vágom fel, hogy jó nagy húslapot kapjak. Megsózom, megborsozom. Elosztom rajta a sajtszeleteket. Amekkora lábasban elfér a göngyöleg, annyi sós vizet forralok. Elkészítése: A tojást, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, mustárt, fekete borsot, sót krémmé keverem, majd hozzáadom a meghámozott és kis kockákra vágott narancsot. A sajtos húsra kenem, és szorosan összegöngyölöm. Alufóliába csomagolom, két végét úgy zárom le, hogy a töltelék ki ne folyhasson belőle. A forrásban lévő vízbe beleteszem a göngyöleget. Az újraforrástól számított 40 percig főzöm, majd a vízből kiveszem. Közben a felhevített olajon megfuttatom a zúzott fokhagymát, majd rádobom a finomra metélt petrezselyemzöldet, belekeverem a mustárt, megsózom, meghintem törött fekete borssal. 1-2 percnyi pirítás után ráöntöm a bort. Néhány percig forralom. A narancslébe keverem a lisztet, és ezzel besűrítem a mártást. A közben felszeletelt húst a mártásba teszem és összeforralom. Tetszés szerinti körettel tálalható
Megjegyzés / tipp:

Minden alkalomra kitűnő!
1 komment 5 ember kedveli zsoka08
2012.01.07 16:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
bence11 2012.01.16. 11:46 (#1)
Nagyon ízletes, kedvencem lett.
Címkék
húst hosszú, sajtos húsra, forrásban lévő, újraforrástól számított, vízből kiveszem, felhevített olajon, zúzott fokhagymát, finomra metélt, narancslébe keverem, közben felszeletelt, mártásba teszem, petrezselyemzöld, sajtszeleteket, összegöngyölöm, összeforralom, zsemlemorzsát, kristálycukor, újraforrástól, csigavonalban, zsemlemorzsa, kicsontozott, felszeletelt, megfuttatom, felhevített, sertéskaraj, göngyöleget, narancslébe, mokkáskanál, meghámozott, belekeverem, Elkészítése, megborsozom, fokhagymát, csomagolom, beleteszem, folyhasson, finomliszt, kicsontozott sertéskaraj, narancs, evőkanál csípős mustár, zsemlemorzsa, tojás, gerezd fokhagyma, ízlés szerint, mártáshoz félszáraz fehérbor, evőkanál olaj narancslé, csokor petrezselyemzöld, gerezd fokhagyma, csipetnyi kristálycukor,
Narancsos túrószelet
0 komment 6 ember kedveli
Tejfölös -epres sütemény
0 komment 7 ember kedveli
Sonkás-sajtos szarvacska
0 komment 1 ember kedveli
Rántott sonkatekercs
0 komment 2 ember kedveli
Székelykáposzta
0 komment 5 ember kedveli
Banános nyam-nyam
0 komment 6 ember kedveli
Cseresznyés- krémes expressz torta
0 komment 1 ember kedveli
kekszes krémes
0 komment 1 ember kedveli
Almás sütőtöktekercs.
0 komment 1 ember kedveli
Húsgombóc
0 komment 9 ember kedveli
Fűszeres marhasült
0 komment 1 ember kedveli
Alj nélküli túrós lepény
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 5 ember kedveli
Fehérboros tűzdelt pulykasült
1 komment 4 ember kedveli
Csángó gulyás !
0 komment 16 ember kedveli
Sós, köménymagos kifli kelt tésztából
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.