Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Göngyölt karaj recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 60 dkg kicsontozott sertéskaraj
» 1 narancs
» 4 szelet trappista vagy lapka sajt
» 1-1 evőkanál csípős mustár
» zsemlemorzsa
» 1 tojás
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 mokkáskanál törött fekete bors
» ízlés szerint
» A mártáshoz: 1 dl félszáraz fehérbor
» 2-2 evőkanál olaj és narancslé
» 1-1 csapott evőkanál finomliszt és mustár
» 1 csokor petrezselyemzöld
» 1 gerezd fokhagyma
» csipetnyi kristálycukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst hosszú pengéjű éles késsel csigavonalban úgy vágom fel, hogy jó nagy húslapot kapjak. Megsózom, megborsozom. Elosztom rajta a sajtszeleteket. Amekkora lábasban elfér a göngyöleg, annyi sós vizet forralok. Elkészítése: A tojást, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, mustárt, fekete borsot, sót krémmé keverem, majd hozzáadom a meghámozott és kis kockákra vágott narancsot. A sajtos húsra kenem, és szorosan összegöngyölöm. Alufóliába csomagolom, két végét úgy zárom le, hogy a töltelék ki ne folyhasson belőle. A forrásban lévő vízbe beleteszem a göngyöleget. Az újraforrástól számított 40 percig főzöm, majd a vízből kiveszem. Közben a felhevített olajon megfuttatom a zúzott fokhagymát, majd rádobom a finomra metélt petrezselyemzöldet, belekeverem a mustárt, megsózom, meghintem törött fekete borssal. 1-2 percnyi pirítás után ráöntöm a bort. Néhány percig forralom. A narancslébe keverem a lisztet, és ezzel besűrítem a mártást. A közben felszeletelt húst a mártásba teszem és összeforralom. Tetszés szerinti körettel tálalható
Megjegyzés / tipp:

Minden alkalomra kitűnő!
1 komment 5 ember kedveli zsoka08
2012.01.07 16:58
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
bence11 2012.01.16. 11:46 (#1)
Nagyon ízletes, kedvencem lett.
Címkék
húst hosszú, sajtos húsra, forrásban lévő, újraforrástól számított, vízből kiveszem, felhevített olajon, zúzott fokhagymát, finomra metélt, narancslébe keverem, közben felszeletelt, mártásba teszem, petrezselyemzöld, sajtszeleteket, összegöngyölöm, összeforralom, zsemlemorzsát, kristálycukor, újraforrástól, csigavonalban, zsemlemorzsa, kicsontozott, felszeletelt, megfuttatom, felhevített, sertéskaraj, göngyöleget, narancslébe, mokkáskanál, meghámozott, belekeverem, Elkészítése, megborsozom, fokhagymát, csomagolom, beleteszem, folyhasson, finomliszt, kicsontozott sertéskaraj, narancs, evőkanál csípős mustár, zsemlemorzsa, tojás, gerezd fokhagyma, ízlés szerint, mártáshoz félszáraz fehérbor, evőkanál olaj narancslé, csokor petrezselyemzöld, gerezd fokhagyma, csipetnyi kristálycukor,
Mazsolás keksz
0 komment 1 ember kedveli
Gőzgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Rummal lelocsolt piskóta
0 komment 2 ember kedveli
Tésztabatyu leves
0 komment 2 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 3 ember kedveli
Kókuszkrémes piskóta
0 komment 7 ember kedveli
Tojásos nokedli különlegesen elkészítve.
0 komment 12 ember kedveli
Birsalmasajt
3 komment 9 ember kedveli
Muszaka
0 komment 6 ember kedveli
Sütőben sült rántotthús
0 komment 25 ember kedveli
töltött csirkecomb
0 komment 5 ember kedveli
Márton szelet
0 komment 2 ember kedveli
Karfioltócsni csípős mártogatóssal
0 komment 5 ember kedveli
Disznótoros káposztaleves
0 komment 4 ember kedveli
Bolognai padlizsán spagettivel !
0 komment 8 ember kedveli
10 ujjas oldalas
0 komment 11 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2019 TVN.HU Kft.