Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A körmöket megtisztítom, a csülköt felkockázom. A hagymát apró kockára vágom. A zsírt felhevítem, a hagymát rajta megpirítom, rászórom a pirospaprikát, majd addig pirítom, amíg kiadja a színét és rádobom a körmöket. Felöntöm bő vízzel és fűszerezem, minden mehet bele.
Ha már legalább másfél-két órát főtt, közben persze gyakran keverem, hogy le ne égjen és már majdnem puha, akkor hozzáadom a csülköt is. Addig főzöm, amíg minden hús meg nem puhul.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Főtt krumplit kínálok mellé.
|
|
|
|
1 komment
|
6 ember kedveli
|
balabala63
2014.04.10 21:46
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
idppp |
2016.12.09. 22:22 (#1) |
|
|
Ha a hagymát megpirítja, sohasem lesz sűrű szaftja, mert nem esik szét, ha még a pirospaprikát is pirítja, megette a fene az egészet, mert ráadásul keserű is lesz!
A hagymát üvegesre dinszteljük, kevés vizet öntve hozzá zsírjára sütjük, majd megismételjük, így testes szaftot kapunk, a lábast félrehúzzuk a tűzhelyről, és úgy keverjük el benne a pirospaprikát, mert különben keserű lesz! |
| |
|
|
|
körmöket megtisztítom, csülköt felkockázom, hagymát apró, zsírt felhevítem, hagymát rajta, fokhagymagerezd, pirospaprikát, körömpörkölt, sertéscsülök, megtisztítom, felkockázom, vöröshagyma, ételízesítő, sertésköröm, fűszerezem, megpirítom, paradicsom, felhevítem, majoránna, hozzáadom, körmöket, legalább, rászórom, Felöntöm, krumplit, körmöket, evőkanál, keverem, kockára, paprika, majdnem, sertésköröm, sertéscsülök, vöröshagyma, fokhagymagerezd, evőkanál zsír, szem paradicsom, paprika darált, bors, ételízesítő, majoránna,
|
|
|
|
|